Proiect de lege: copiii ar putea merge la scoala si vara. "Nesupravegheati, sunt expusi consumului de alcool sau droguri"

16-01-2016 10:07


elevi in prima zi de scoala cu manualele in mana

Mai multi senatori si deputati au initiat un proiect, ce urmeaza sa fie dezabatut in curand, prin care s-ar introduce in sistemul de stat “scoala de vara”.

Propunerea, care a primit deja aviz favorabil de la Consiliul Legislativ la inceputul acestui an, urmeaza sa fie dezbatuta in noua sesiune parlamentara, care va incepe la 1 februarie. Este vorba despre o completare la Legea educatiei nationale, in care ar urma sa fie introduse doua alineate noi

Primul dintre acestea se refera la introducerea in programul scolar a unui program facultativ, “Scoala de vara” organizat in perioada vacantei si constand in “activitati instructiv-recreative”. Al doilea alineat introduce la gradinite un program special, cu plata, pe perioada vacantelor, “necesar pentru a permite supravegherea si instruirea copiilor ai caror parinti doresc aceasta”.

Citeste si: Scolile de vara, solutia pentru parintii ocupati, in perioada vacantei. Cat costa sa-ti tii copilul activ pana la toamna

Proiectul are sanse sa fie adoptat, dat fiind ca a fost semnat de 77 de parlamentari din tot spectrul politic. In expunerea de motive, initiatorii afirma ca ca in perioada vacantelor, “scolarii raman nesupravegheati, riscand sa se accidenteze sau sa fie expusi anturajelor periculoase ale strazii, consumului de alcool sau de droguri, iar prescolarii ai caror familii nu beneficiaza de sprijinul unor bunici, pot ramane nesupravegheati”. De asemenea, ei spun ca baza materiala a scolilor si gradinitelor ramane nefolosita pe timpul verii, desi a fost construita din taxele platite de parinti si bunici.
 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO