Simularea pentru recensamant: romanii nu deschid recenzorilor

09-05-2011 17:45

"Buna ziua! Este cineva acasa?". Cum dupa o astfel de intrebare de cele mai multe ori se lasa doar o tacere grea, autoritatile incep sa se teama, pe buna dreptate, ca in toamna recensamantul populatiei o sa fie un fiasco.

Degeaba bat recenzorii pe la usile romanilor. Prea putini le deschid si ii primesc in case, mai ales ca acum are loc doar o simulare.

Domnul Ion, de pilda, este recenzor in comuna Sura Mica din judetul Sibiu. De cand cu repetitia pentru recensamant, bate zilnic la zeci de porti insa rar gaseste pe cineva acasa. Sau, mai bine spus, rar ii deschide cineva. Pentru tarani, oricine vrea sa le numere acareturile din curte, construite dupa 2002, inseamna taxe noi catre stat. Asa se face ca inspectorul se intoarce de mai multe ori la aceeasi adresa.

Daca unii nu deschid deloc, altii isi trimit copiii la poarta cu scuze puerile.

 Disperat, recenzorul merge intr-un loc in care stie sigur ca va avea succes, dar nici acolo entuziasmul nu da pe dinafara. Si asta pentru ca unii oameni nu stiu pur si simplu ce-i acela un recensamant.

La oras, problemele sunt altele. Oamenii fie sunt toata ziua la serviciu, fie le este teama sa primeasca in casa niste straini, chiar daca acestia promit ca se vor legitima.

Recensamantul este programat pentru ultima saptamana din octombrie si noi toti suntem obligati sa participam la el.

Citeste si:

VIDEO. Irinel a plans. "Monico, treci acasa, nu mai umbla pe coclauri"

Franks si pantofii gauriti. Cum a comentat oficialul de la FMI incidentul

Avertisment mafiot la Iasi? S-a trezit cu tarnacopul infipt in masina.VIDEO

Tags: recensamant,


VIDEO PROTVPLUS.RO