Simulare de bac la competente digitale. Si internet? A picat serverul

Dată publicare: 20-01-2010 00:00
Dată actualizare: 06-10-2012 22:09


Suntem de poveste. Miercuri, in timpul simularii probei de competente digitale din cadrul examenului de bacalaureat, elevii din toata Romania au descoperit ca le lipseste ce era mai important: accesul la internet.

La ora 13:00, elevii au primit subiectele pentru prima etapa a examenului. Au avut de rezolvat tema: " Mijloace moderne de comunicare - reteaua de internet". N-au trecut insa 10 minute si au aflat ca in Romania aceste "mijloace moderne" inca lipsesc.

70.000 de tineri din toata tara au accesat in acelasi timp site-ul Ministerului Educatiei. Rezultatul: serverul s-a blocat. Ridicol este insa altceva. Oficialii din Minister sustin ca ei nu au stiut ca simularea de examen a fost ratata.

Tot miercuri, dar la Constanta, o pana de curent a blocat orice activitate in 8 centre de examinare, asa ca testarea a inceput cu o ora mai tarziu.

Trecand peste aceste episoade delicate, elevii si profesorii sunt multumiti de noua varianta a bacalaureatului. In jur de 200.000 de elevi vor sustine anul acesta bacalaureatul in noua formula.

Mai exact, absolventii vor fi testati in vara la 3 probe scrise: limba romana, istorie sau matematica, in functie de profil, si o alta disciplina la alegere tot in functie de profilul liceului. Nimeni nu ajunge insa sa intre in aceste examene scrise daca nu trece cu brio peste probele orale de verificare a competentelor, care sunt programate in timpul anului scolar.

In intervalul 15-17 februarie are loc proba de verificare a competentelor la limba romana. Urmeaza ca intre 19 si 29 aprilie elevii sa demonstreze cat de bine stapanesc calculatorul si in final, in intervalul 31 mai-4 iunie, sa treaca si peste proba la limba moderna.

Tags: bacalaureat,


VIDEO PROTVPLUS.RO