Desenele copiilor de la Institutul de Oncologie scoase la licitatie in cadrul unui vernisaj in scopuri caritabile
La varsta la care au dreptul doar la zambet si la soare, sunt nedrept de multi copii pe care boala ii tine departe de tot ce este frumos.
Puritatea insa nu poate sa le-o fure nimeni, iar ca sa uite de tratamentele cumplite si chinuitoare, unii dintre ei isi cauta refugiul in culori. Tocmai de aceea, miercuri seara, a avut loc un vernisaj mai putin obisnuit. Unii dintre artisti au plecat dintre noi acum o saptamana sau doua, dar si-au dorit ca lucrarile lor, sa fie scoase la licitatie si sa ii ajute mai departe pe supravietuitori.
Pentru copiii de aici pictura inseamna lumina, iar culorile, viata. Ii ajuta sa uite de dureri si sa evadeze intr-o lume imaginara in care ei toti sunt veseli si sanatosi.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Dr. Monica Dragomir, sef sectie oncologie pediatrica, Institutul de Oncologie: "In cadrul suportului psihologic, terapia prin arta, terapia prin joc, are un rol foarte important. A se exprima prin desen este ceva care se poate intampla de la varsta foarte frageda si indirect ne dam seama cum sa-i abordam, cum sa-i sustinem inca de la cele mai fragede varste."
Tablourile au particularitatile lor si sunt pline de simboluri.
Mihaela, psihoterapeut: "Desenele lor exprima foarte multe lucruri, de la unele foarte luminoase, pana la stelele care se confunda cu cruci, pana la copacii care se confunda cu cruci, dar sunt foarte multe lucruri luminoase si mai ales incarcate de poveste. Georgiana, care are si o lucrare, a spus ca a pictat inima lui Mos Craciun care noaptea zboara si se duce si pluteste deasupra copiilor si merge si la adulti."
Cumplit este ca lucrarile raman, dar artistii pleaca intr-o lume a perfectiunii, fara sa mai apuce sa auda aplauzele publicului.
Mihaela, psihoterapeut: ''O cheama Andreea Rotaru, va avea o lucrarea si la expozitia de diseara, dar, cum ar zice Alin, e plecata pe planeta Dumnezeu.''
Toti cei care vor ca povestea Andreei Rotaru sa nu se repete ii pot sprijini pe copilasii supravietuitori. Acestia au mare nevoie de ajutor.
Dr. Monica Dragomir, sef sectie oncologie pediatrica, Institutul de Oncologie: "In primul si in primul rand, ne trebuie aparate de sterilizare a aerului."
Expozitia este deschisa pana vineri, pe Calea Victoriei, la numarul 68.