Si-a crescut stranepoata ca pe propriul copil, iar acum statul vrea sa o ia de langa el. "Ajutati-ma, va rog! Nu le-o dau!"

06-06-2014 18:45


"Sunteti prea batran ca sa va mai ingrijiti stranepoata". Aceste vorbe i-au zdrobit inima unui barbat de 75 de ani din judetul Iasi, caruia statul vrea sa ii ia stranepoata.

Inspectorii de la Protectia Copilului nu au tinut cont ca intre pensionar si fetita exista o relatie cu adevarat speciala si ca a fost singurul din familie care a vrut sa o ingrijeasca, dupa ce mama ei a abandonat-o.

Omul o ajuta la lectii, o poarta ca pe o papusa, numai in rochite, si ar face pentru ea orice ii sta in puteri. Iar cea mica il iubeste ca pe ochii din cap.

Gabriela va implini anul acesta 9 ani. Cea care a nascut-o in Spania a lepadat-o, asa ca strabunicul a fost cel care si-a asumat sa ii fie si mama si tata. A luat-o in plasament de cand avea numai doua luni. Vestea ca inspectorii vor sa o ia de langa el si sa o dea in plasament l-a devastat.

Gheorghe Mardari, strabunicul fetitei: "Eu as vrea sa nu mi-o ieie. Nu am pretentie sa-mi dea nimic. Sa-mi lase copilul. Pana acum am fost bun sa o cresc. Am spalat la mana... Ajutati-ma, va rog... Nu le-o dau...cand vin ii dau afara, ma duc la puscarie si tot fata nu le-o dau."

Strabunicul are o pensie de 1.000 de lei din care ii face toate poftele. Mandru de ea, ii impleteste parul ca unei printese i-a cumparat cele mai frumoase rochite si chiar o bicicleta roz. Fetita ii multumeste atunci cand ia note bune.

Gabriela: "Il iubesc pe tata mult, mult."

Gheorghe Mardari, strabunicul fetitei: "Hai spune-i lu' nenea, vrei sa pleci de la mine sau vrei sa stai?
Gabriela: Vreau sa stau. Vreau sa stau."

Vecinii au numai cuvinte de lauda la adresa batranului.

Vecina: "A crescut-o asa de mica si eu cred ca o educa bine. Se vede ca o iubeste, are grija de ea, ii da o educatie buna..."

Cu toate acestea, asistentul social de la Podul Iloaei a reclamat cazul, iar cei de la Protectia Copilului au decis sa-i desparta.

Tiberiu Bantas, purtator de cuvant DGASPC: "Din cauza varstei, respectiv 75 de ani, domnul nu mai poate face fata solicitarilor de care este nevoie pentru ingrijirea unui copil in varsta de 9 ani."

Totul ar fi pornit de la niste rude. Desi nu au vrut sa o creasca, acum ar fi revoltate ca fetita este cea care o sa il mosteneasca pe strabunic.

Cel mai probabil, in ciuda acestei relatii delicate, saptamana viitoare Gabriela va fi luata de langa strabunic si data in plasament. Ridicol este ca statul este extrem de atent la un astfel de caz in conditiile in care multi alti copii flamanzi si chinuiti sunt lasati uitarii in familii care nu ii merita.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO