Bordurile discordiei. Sunt atat de inalte, incat oamenii nu mai pot intra in propriile curti

06-06-2014 14:03


Suparare mare pentru locuitorii unei comune din Dolj, din cauza modernizarii Drumului European 80, care le traverseaza localitatea. Oamenii se plang ca din cauza bordurilor mult prea inalte abia pot ajunge cu masinile in propriile curti.

Responsabilii spun ca nu fac decat sa respecte proiectul, dar recunosc ca muncitorii mai lucreaza uneori de mantuiala, ca sa termine treaba mai repede.

"Am garajul de 30-40 de ani si nu inteleg de ce mi l-au blocat. Au spus ca la o proprietate poti sa ai doar o intrare", se plange un localnic.

Bordurile inalte de 25 de centimetri au fost amplasate si intr-o statie de autobuz. Spatiul este, insa, prea mic si vehiculele trebuie sa opreasca in strada.

"Autobuzele nu pot sa intre in alveola si trebuie sa parcheze in strada. Si la fiecare oprire se face un ambuteiaj", explica oamenii.

Iar localnicii au si alte probleme. Spre exemplu, in curtea unei femei se strange apa ori de cate ori ploua. Rigolele sunt construite atat de sus, incat fac mai mult rau decat bine.

"Toata apa va veni in curte. Daca va veni o ploaie, va fi dezastru", asigura o femeie.

Compania de drumuri recunoaste ca exista plangeri indreptatite si se angajeaza sa remedieze.

"Deci nu s-au terminat lucrarile. Noi aici lucram. Constructorul lucreaza pe zona respectiva. Cand apar cazurile, ne spun si atunci vedem cum rezolvam problema", afirma inginerul Dumitru Palada, reprezentant CNADNR.

Chiar daca Administratia Drumurilor promite ca niciun localnic nu va ramane nemultumit, oamenii mai au de asteptat mult si bine pana ca problemele sa fie remediate iar ei vor avea acces nestingherit catre proprietatile lor.

VIDEO PROTVPLUS.RO