Scolile din sectorul 3 al Capitalei vor avea catalog digital. Parintii vor primi sms-uri cand elevii iau note sau absente
Pentru prima data, se renunta la catalogul tiparit. scolile publice din sectorul 3 din Bucuresti vor avea un sistem electronic de gestiune a activitatii scolare, iar profesorii, elevii si parintii vor fi cei care vor beneficia de sistemul online.
Ministrul Educatiei si Cercetarii Stiintifice, Sorin Mihai Cimpeanu si primarul Sectorului 3, Robert Sorin Negoita, au sustinut miercuri o conferinta de presa in care au anuntat implementarea programului eCatalog, ca program pilot, in toate cele 70 de scoli si licee din sectorul 3 al capitalei.
Parintii vor primi, la inceputul anului scolar, un cod unic de inregistrare pe care il vor folosi ori de cite ori vor dori sa-si verifice copiii. Pentru asta trebuie sa-si creeze un cont unde isi vor lasa numarul de telefon si adresa de email.
Alegeri 2024
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
Astfel, parintii vor fi permanent informati de activitatea scolara a copiilor: cand primeste o nota, cand chiuleste sau cand are rezultate proaste la scoala.
Catalogul electronic va putea fi accesat si de parinti si de profesori pe telefon, laptop sau tableta. Catalogul clasic nu va disparea definitiv. Si asta pentru ca la sfarsitul fiecarui semestru situatiile scolare trebuie imprimate pentru a fi arhivate.
Nelu Stanciu, directorul executiv al firmei care a facut softul: "Se logheaza pe site... din momentul acela va primi sms si email cu datele copilului."
Directorul liceului Dante Aligheri: "Parintele va sti tot, ceea ce ii va deranja putin pe copii, dar e in folosul lor real."
Sistemul ar trebui sa reduca absentele, spun autoritatile. Intr-o scoala din Timisoara, de pilda, un asemenea soft a injumatatit numarul orelor chiulite.
Daca experimentul din Bucuresti se va dovedi a fi un succes, Ministerul Educatiei promite sa-l implementeze la nivel national pana in 2020.