Scolile care urmeaza exemplul american si introduc uniforme obligatorii. De ce le inregistreaza apoi si la politie

30-09-2015 07:39


Hainele colorate sau fustele scurte dispar din scoli. Asemenea colegiilor si universitatilor de prestigiu de peste hotare, multe dintre institutiile noastre de invatamant au introdus uniforma ca sa evite diferentele dintre copii.

Conform regulamentelor de ordine interioara, elevii sunt obligati sa poarte camasi albe, veste rosii, bleumarin sau gri. In plus, fiecare scoala isi va inregistra uniforma la politie, pentru ca cei mici sa fie usor de identificat daca patesc ceva.

La scoala gimnaziala 194 din Bucuresti, pe coridoare si in clase predomina culoarea rosu. Bineinteles, cei mici au avut parte si de citeva concesii. De exemplu, sunt acceptati si blugii.

Daca vedeti un copil cu vesta bleumarin, cu insemnele "Ion Heliade Radulescu", veti afla ca este elev la Scoala numarul 11, tot din Capitala. Si aici, importanta este partea de sus, pe cand la pantaloni se accepta si exceptii.

Moda uniformelor scolare a cuprins in ultimii ani toate orasele mari din tara. Daca adolescentii se adapteaza mai greu tinutei impuse, cei mici sunt incantati!

O uniforma costa aproximativ 100 de lei. Dupa alegerea ei, scoala anunta inspectoratul scolar, iar insemnele sunt inregistrate la politie, pentru ca cei mici sa fie usor de identificat, daca patesc ceva.

In Romania, numarul institutiilor de invatamant care impun uniforma a crescut in ultimii ani, dar suntem inca departe de marile scoli de peste hotare, care au o traditie de sute de ani. Universitatile de prestigiu, precum Harvard, au si magazine de haine online.

Tags: uniforme, scoli, copii,

VIDEO PROTVPLUS.RO