"Scoala dupa scoala", programul "salvator" pentru parintii ocupati. Cat scot din buzunar pentru a scapa de grija temelor
Programul ''Scoala dupa scoala'' se extinde si tot mai multi parinti isi lasa copiii in aceste semi-internate de stat, unde sunt ajutati sa-si faca temele. Dar nici unitatile private nu stau pe loc.
Au programe similare si le ofera celor mici lectii de karate, limbi straine ori gimnastica, pentru care parintii platesc mai bine de o mie de lei pe luna.
La scoala 84 din Bucuresti, 60 de copii vin zi de zi la semi-internat dupa cursuri, unde sunt supravegheati de un pedagog.
Alegeri 2024
21:23
Ciolacu reafirmă că, dacă este ales preşedinte, l-ar desemna premier pe Bolojan şi că îşi doreşte o coaliţie cu PNL
20:58
Marcel Ciolacu este favorit clar pentru câștigarea alegerilor pe platforma pe care s-a pariat masiv în favoarea lui Trump
17:04
Cum văd străinii alegerile prezidențiale din România. ”De 20 de ani trebuie să alegem răul cel mai mic”
16:02
George Simion, președintele AUR, a votat la Roma: „Vin aici să votez din respect pentru toţi românii”
Remus e in clasa a IV- a si face temele cu drag, alaturi de colegi, dar cel mai mult ii place sa se joace.
Remus: ''Vin ca parintii mei sunt la serviciu si nu am cu cine sa stau acasa".
Eleva in clasa a III-a, Georgeta se afla in primele sale zile de semi-internat. Parintii au optat pentru aceasta varianta pentru ca nu isi permit sa achite un program afterschool privat.
Pentru copiii care sunt inclusi in programul ''Scoala dupa scoala'', daca sunt la semi-internat, primaria plateste masa. Ceilalti trebuie sa achite o taxa de 17 lei pe zi.
In Bucuresti programul se desfasoara in 76 de unitati de invatamant. Aici elevii sunt supravegheati in timp ce isi fac lectiile si iau masa. Din pacate, personalul este putin, astfel ca sunt cazuri in care 60 de copii sunt supravegheati de un singur pedagog.
Tot la stat, dar putin mai scump, exista si varianta de tip afterschool. Costa 26 de lei pe zi si spre deosebire de semi-internate, exista mai multi profesori supraveghetori.
Cei care vor cat mai multe activitati pentru copiii lor pot alege sistemul afterschool din unitatile private. Acestea ofera tot mai multe cursuri optionale, pentru ca sunt in concurenta cu scolile de stat.
La cursul de origami, o fetita a invatat sa faca pasari din hartie colorata. In alta sala, pe ritmuri muzicale si echipati corespunzator, copiii sunt antrenati la ora de aerobic.
Contracost, parintii pot opta pentru limbi straine, origami, aerobic, dans, pian, muzica vocala, karate, tenis, actorie, comunicare interpersonala sau antreprenoriala. O luna la afterschool poate sa coste peste 1000 de lei.