Scenele spectaculoase din documentarul "Balaurul din Transilvania", filmate la Salina Turda. Cine e acrobatul din imagini

Ultima actualizare: 05-12-2014 00:23

Senzatii tari la Salina Turda. Acolo s-au filmat scene spectaculoase care vor face parte dintr-un documentar numit "Balaurul din Transilvania".

Calauza prin locuri de basm va fi acrobatul Flaviu Cernescu, un temerar pentru care s-a inventat cuvantul curaj. Merge atat de bine pe coarda incat au scris despre el inclusiv britanicii de la ''The Telegraph''. De aceasta data a traversat un hau, de la 80 de metri inaltime.

Dupa o ora de pregatiri, coarda de doar 2, 5 centimetri grosime a fost intinsa intre cele doua balcoane pe o distanta de 25 de metri.

Desi acrobatul nu a avut niciun moment de ezitare, regizorul a decis sa se traga mai multe duble, ca sa-l poata filma din mai multe unghiuri.

Falviu Cernescu, acrobat: "A fost de dificultate medie pentru mine spre usoara, dar nefiind in sezon e mai greu pentru ca nu am mai exersat, dar acum e ok pentru ca am trecut de vreo 6 ori".

Flaviu Cernescu are 32 de ani, este programator IT, insa dincolo de aceasta meserie "cuminte" a stat zeci de ore suspendat in coarda. Practica slackline in locuri spectaculoase si periculoase.

In prezent este implicat in acest film documentar care va vorbi lumii despre zone deosebite din Banat si Transilvania. Cele mai multe cadre au fost trase la Salina Turda.

In documentarul "Transylvania Dragon" strainii vor putea admira cascada Bigar, cetatea din Alba Iulia, Mocanita din Apuseni, Castelul Corvinilor, Transagarasanul si multe alte locuri frumoase.

Sabin Dorohoi, regizor si producator: "Avem si o poveste in cadrul intregului film, practic, artistul acrobat parcurge acest drum pe monociclu si in drumul lui, dincolo de a descoperi locrui interesante vorbeste cu oameni mai deosebiti."

Documentatul regizat de Sabin Dorohoi va fi difuzat gratuit in cinematografe.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO