Scandal la primaria Capitalei, inaintea unei sedinte de consiliu
Membrii unor organizatii neguvernamentale, care protestau impotriva aprobarii unor constructii ilegale ce uratesc orasul, au fost ridicati de jandarmi si amendati.
Asta in timp ce alti bucuresteni care voiau locuinte sociale incercau sa intre cu forta in cladire. Nici inauntru nu a fost liniste. Iar sedinta a fost suspendata.
Tinerii membri au fost amendati unul cate unul pentru desene sub balconul primarului. Protestau impotriva unor derogari de la regulile urbanistice, aflate pe ordinea de zi.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Printre proiectele contestate de ONG-uri erau mai multe cladiri de birouri in zone protejate, cu case vechi. De asemenea, reprezentantii organizatiilor neguvernamentale sustin ca si omul de afaceri Constantin Constanda ar fi cerut acordul sa ridice cladiri de 28 de metri sau 8 etaje, pe jumatate din Satul Francez.
Terenul ii apartine de la inceputul anului, cand l-a primit in schimbul parcului Bordei, pe care l-a cedat primariei. Municipalitatea, sustin contestatarii, i-a dat dreptul sa construiasca blocuri noi, dar la nivelul zonei, adica cinci etaje.
In cele din urma, consilierii PSD, PNL si PRM au parasit sedinta, care s-a suspendat din lipsa de cvorum. S-a spulberat astfel si ultima sansa pentru investitorii intarziati sa mai ceara derogari cu diferente mari. Dupa 30 septembrie intra in vigoare restrictii noi pentru cladirile inalte. Ele nu mai pot fi marite pe orizontala sau verticala, decat cu 20% fata de cat prevede planul de urbanism general.