Scandal in sectorul 4 al Capitalei, unde soferii care parcheaza pe trotuare sunt deja amendati. "Nu avem nicio parcare aici!"

Ultima actualizare: 31-03-2017 07:09

Atentie, soferi! Daca va lasati masina parcata pe trotuar s-ar putea sa fiti amendati de politistii locali. Locuitorii din sectorul 4 al Capitalei au aflat marti cu stupoare ca nu mai au voie sa isi lase masina pe spatiile pentru pietoni nici 5 minute.

Si primariile din Cluj si Buzau au luat aceasta decizie care se va aplica, in curand, in toata tara.

Scandalul a cuprins tot sectorul 4, unde, de o saptamana, cei care parcheaza in locurile nemarcate sunt amendati. E decizia Consiliului Local, care vrea sa mute masinile de pe trotuare, chiar daca acestea sunt foarte late.

Un barbat se cearta cu politistul care l-a amendat:

Barbatul amendat: Cinci minute am... Aratati-ne unde sa parcam... In tot cartierul asta nu e o parcare.
Politist: Politia nu face legea, politia o aplica.
Barbatul amendat: Da' faceti si ceva pentru noi, nu numai contra noastra!

Primaria nu cedeaza.

Daniel Baluta, primarul sectorului 4: "Legea prevede ca nicio masina nu are voie sa parcheze pe trotuar si, din nefecirire, acest lucru nu este negociabil. Fiecare situatie o tratam in parte, de undeva trebuie sa incepem."

Totusi, dupa zeci de certuri, primaria a promis ca va marca spatii pe trotuarele foarte late, unde soferii pot parca doar dupa 6 seara.

Pe langa amenzi, Primaria sectorului 4 a anuntat ca peste 3 zile va incepe sa si ridice masinile parcate neregulamentar. Asa se va intampla in tot Bucurestiul si in toata tara, peste cateva saptamani. Atunci ar putea fi gata si normele pentru aplicarea legii care spune ca masinile parcate pe trotuar pot fi ridicate.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO