Modificarea Constitutiei in sensul definirii familiei intra in ultima faza. Deputatii au aprobat pe articole legea

×
Codul embed a fost copiat

Modificarea Constitutiei in sensul definirii familiei intra in ultima faza. Deputatii au aprobat pe articole legea, iar marti au decis ca Biroul Permanent va stabili care dintre cele doua camera va da votul final.

Initiativa este criticata de minoritatile sexuale, care spun ca suntem singura tara europeana care face un pas inapoi in ceea ce priveste drepturile fundamentale ale omului.

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat pe articole propunerea legislativa de revizuire a Constitutiei, care prevede ca familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre un barbat si o femeie.

Varujan Vosganian , Alde: “Faptul ca noi omagiem spiritul duios al maternitatii si cel protector al paternitatii nu este indreptat impotriva nimanui.”

Florin Iordache, PSD: “PSD va sustine aceasta initiativa pt ca aceasta clarificare in Constitutie este binevenita.”

Citește și
Vladimir Putin la Kremlin
"Rusia are nevoie de o monarhie", sustin mai multi oameni-cheie ai Kremlinului. Cand ar urma sa fie reales Vladimir Putin
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Singurul care a criticat proiectul a fost deputatul liberal Gabriel Andronache.

Gabriel Andronache PNL: “In mod evident prin constitutionalizare vom incalca drepturi fundamentale ale unor cetateni. Este evident ca excludeti filiatia din Constitutie, ca mama care isi creste copilul nu va mai fi protejata de o norma constitutionala.”

Liderul deputatilor PSD, Marcel Ciolacu, a invocat cateva proceduri parlamentare, asa ca votul final asupra proiectului a fost amanat.

Marcel Ciolacu, deputat PSD: “Daca am fi fortat astazi sa bagam la vot ar fi fost descoperit un viciu, poate era trimisa la Curtea Constitutionala si astfel am gasit solutia cea mai buna, retrimitere catre Birourile Permanente si pe urma reintra pe ordinea de zi.”

Opozitia ii acuza pe cei de la PSD ca s-au folosit de subiect in campanie, iar acum evita aceasta tema.

Raluca Turcan, Presedintele interimar al PNL: "La cum am vazut actionand majoritatea parlamentara in cazuri delicate si in cazuri care scoteau la iveala duplicitatea mesajului din campanie, foarte posibil ca si aceasta initiativa sa fie ingropata de majoritatea parlamentara."

Coalitia pentru Familie a depus anul trecut in Parlament o initiativa cetateneasca pentru care a strans 3 milioane de semnaturi. Reprezentantii ei solicita modificarea Constitutiei si redefinirea familiei ca fiind uniunea consimtita nu intre soti, ci intre un barbat si o femeie.

Aceasta initiativa este considerata de cei care militeaza pentru drepturile omului ca fiind un pas inapoi pentru Romania. Asta in conditiile in care in acest moment numarul tarilor europene care au legalizat casatoriile intre persoane de acelasi sex a ajuns la 13. Printre acestea se numara Belgia, Danemarca, Finlanda, Franta, Olanda, Norvegia, Portugalia si Spania.

Si parteneriatul civil care reglementeaza uniunea consensuala inclusiv intre persoane de acelasi sex este prevazut in legislatiile majoritatii statelor UE. Dintre toate tarile Uniunii singurele care inca nu recunosc niciun fel de uniune intre persoane de acelasi sex raman Romania, Bulgaria, Lituania, Letonia, Polonia si Slovacia.

 

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Camera Deputatilor a adoptat pe articole proiectul de modificare a definitiei familiei in Constitutie
Camera Deputatilor a adoptat pe articole proiectul de modificare a definitiei familiei in Constitutie

Deputatii au discutat, luni, initiativa cetateneasca de modificare a articolului 48 din Constitutie privind familia, urmand ca proiectul sa mearga la votul final de marti in forma in care a ajuns la Parlament.

"Rusia are nevoie de o monarhie", sustin mai multi oameni-cheie ai Kremlinului. Cand ar urma sa fie reales Vladimir Putin

Mai multe personaje importante ale regimului Putin lanseaza o afirmatie uluitoare, sugerand ca urmatorul pas pentru liderul de la Kremlin e proclamarea monarhiei.

Reactia lui Tariceanu, dupa decizia CCR legata de OUG 13: Ce a facut DNA poate fi vazut ca abuz de putere, care este coruptie
Reactia lui Tariceanu, dupa decizia CCR legata de OUG 13: Ce a facut DNA poate fi vazut ca abuz de putere, care este coruptie

Judecatorii Curtii Constitutionale sustin ca procurorii DNA pot ancheta doar faptele de coruptie ale membrilor Guvernului, nu si modul de elaborare a unor acte normative.

Presedintele CCR nu vrea sa faca declaratii despre ordonanta care modifica Codurile.
Presedintele CCR nu vrea sa faca declaratii despre ordonanta care modifica Codurile. "Nu vreti sa va spun si ce am visat?"

Presedintele Curtii Constitutionale, institutia la care sta cheia crizei din Romania, evita orice fel de declaratie legata de sesizarile primite atat de la presedinte, cat si de la puterea judecatoreasca si de la Avocatul Poporului.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.