Sarbatoare mare in Timisoara. Mii de credinciosi au asistat la ceremonia de intronizare a noului Mitropolit al Banatului

Ultima actualizare: 31-12-2014 07:14

Timisoara este in sarbatoare. Peste 1000 de credinciosi au asistat la ceremonia de intronizare a inaltpreasfintitului Ioan Selejan, noul Mitropolit al Banatului.

Pentru ca a fost aglomeratie mare, cativa pelerini au cedat fizic, si au chemat in ajutor medicii.

Sfantul Sinod a ales in scaunul vacant al Arhiepiscopiei Timisoarei si Mitropoliei Banatului pe Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop Onorific Ioan - Episcopul Covasnei si Harghitei, care s-a aratat vrednic de aceasta chemare, prin statornicia sa intru dreapta credinta. Noul ierarh a fost ales prin vot, iar actul de intronizare a fost citit in fata sutelor de preoti si credinciosi. Conform canoanelor bisericesti, Patriarhul Daniel a fost cel care i-a inmanat insemnele rangului. Apoi, Ioan Selejan i-a binecuvantat pe toti cei care i-au fost alaturi in aceasta zi mare. In inghesuiala din biserica, multi s-au sufocat.

Inaltpreasfintitul Parinte Ioan Selejan, noul Mitropolit al Banatului, are 63 de ani si a condus pana acum episcopia Covasniei si Harghitei. Scaunul de mitropolit a ramas liber in urma cu trei luni, dupa ce Nicolae Corneanu s-a stins din viata.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO