Dupa ce unicul lor copil le-a murit inecat in cada, doi soti au luat o decizie radicala: "Credinta ne-a dat putere"

Dată publicare: 28-12-2014 17:33
Dată actualizare: 31-12-2014 07:14


Dupa ce le-a murit copilul in conditii sumbre, doi soti din Maramures si-au dedicat toata viata actelor de binefacere. Au ajutat sute de oameni si au ridicat din banii lor o manastire, unde l-au si ingropat pe baiat.

De atunci, an de an, mii de oameni aprind o lumanare la mormantul acestuia si se roaga pentru linistea lui. Unii il considera un inger cu aripile frante care ii vegheaza pe toti.

Familia Rusu a donat, in urma cu 18 ani, bani pentru ridicarea manastirii. Se intampla la cateva saptamani dupa ce Bogdan - unicul baiat al celor doi soti - a murit inecat in cada. Era adolescent. Desi a trecut multa vreme de atunci, tatal isi stapaneste cu greu lacrimile.

Mircea Rusu, tatal: "Bogdan a urcat pe platoul ala si a zis 'tata ce casa frumoasa o sa facem aici'. Asta s-a intamplat la inceputul anului '96. Si am hotarat sa facem o manastire. Sa multumim lui Dumnezeu ca eram o familie, pentru ca ne-a dat atatea lucruri si pentru ca conceptia de a face afaceri atunci era un pic diferata de cea de acum. Ar trebui sa traim nu pentru a avea, ci pentru a fi''.

Credinta i-a ajutat pe cei doi maramureseni sa continue lucrarile pentru lacasul de cult, dar sa ajute si alti oameni aflati in suferinta.

Localnic: "L-o gasit in vana mort. O fost omenos cu oricine si gazul l-o bagat dansul in sat, o fost un om tare de treaba. Dansul oricui o intins mana l-o ajutat, gazul l-o bagat fara niciun ajutor de la sat. O fost si e un om intre oameni."

Localnic: "Pentru moartea fiului s-o gandit sa ridice o manastire frumoasa. Frumos o fost si la hram, cand o fost Sfantul Andrei."

 

Mircea Rusu: "Aceasta manastire va ramane in totalitate a tinerilor. In Maramures nu este un loc unde sa se adune tinerii. Acesta este locul de adunare. Planurile lui Dumnezeu nu le stie nimeni. Numai cine n-a trecut prin asa ceva nu stie ce inseamna sa-ti pierzi copilul. Credinta mi-a dat putere sa merg mai departe".

Manastirea "Sfantul Apostol Andrei-Bogdana", este una pur bizantina si, chiar daca ascunde o poveste tulburatoare, an de an atrage mii de credinciosi.


VIDEO PROTVPLUS.RO