Sarbatoare la Sighisoara. 30.000 de turisti sunt asteptati in acest weekend la un Festival Medieval, vestit in toata lumea

Ultima actualizare: 28-07-2014 07:10

Gatita de sarbatoare, Cetatea Sighisoarei si-a deschis vineri portile pentru trei zile de festival.

Cavaleri, domnite frumoase, dar si lupi si lupoaice au grija de cei care pasesc pe strazile cetatii si-i invita la calatorie in timp, tocmai pe vremea cavalerilor templierilor.

Cavaleri si domnite din perioada medievala au invadat strazile batrinei cetati din Sighisoara. Ei se pregatesc sa ii intampine pe turistii care vin la faimosul festival medieval.

Organizatorii s-au pregatit cu zeci de spectacole inspirate din istoria ordinelor cavalereseti. "Povestea pe care o spunem anul acesta este al lui Jacques de Molay si al cavalerismului adus din perioada medievala. Sacrificiul lui ne-a determinat, sa ne alegem tema pentru aceasta editie".

Pe langa luptele specifice, atractia festivalului o constituie domnitele de la curte. Daca vor sa simta atmosfera de altadata, turistele pot inchiria costume speciale.

"Costumatia este inchiriata, este sugestiva, si mai am zece minute ca trebuie sa-l duc inapoi, maine o sa iau iar" a povestit o turista.

Festivalul medieval este vestit in toata lumea. Multi turisti vin in fiecare an, pentru trei zile de feerie. Anul acesta organizatorii cred ca cel putin 30.000 de turisti vor vizita cetatea medievala.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO