Sărbătoare în Mitropolia Moldovei şi Bucovinei. Sute de persoane au participat la slujbe
Sărbătoare în Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, la împlinirea a 380 de ani de când moaştele Sfintei Parascheva au fost aduse de la Constantinopol la Iaşi.
Timp de două zile, în Catedrală au fost făcute slujbe speciale, la care au participat sute de oameni.
Istoria spune că, iniţial, racla a fost aşezată în biserica Trei Ierarhi. În anul 1988, în urma unui incendiu, moaștele Sfintei Parscheva au fost singurele care au rămas neatinse.
Alegeri 2024
21:55
Alegeri prezidențiale. Primarul Dominic Fritz: ”Un cetățean a fost amendat pentru o postare despre Elena Lasconi pe Facebook”
20:15
AUR depune plângere penală împotriva ministrului de Externe: ”Fraudare masivă a alegerilor prezidenţiale” din diaspora
19:14
Alegeri prezidențiale 2024. Secțiile de vot din toată țara sunt pregătite. Pedepse aspre pentru cei care încalcă legea
19:07
Alegeri prezidențiale 2024. Ce spun românii care votează din străinătate: ”Doamne ajută!”. ”De noi depinde soarta țării”
Preoţii spun că ocrotitoarea Moldovei poartă un sigiliu şi un veşmânt care nu se schimbă niciodată, şi care poartă un blestem. Biserica Ortodoxă Română o prăznuieşte pe Sfânta Parascheva pe 14 octombrie.
IPS Teofan, Mitropolit al Moldovei si Bucovinei: „În alai binecuvântat, în trup şi în suflet, înscriindu-ne într-un pelerinaj permanent, de zi şi de noapte, închinându-ne la racla Sfintei Prea Cuvioasei Maicii noastre Parascheva, îi zicem din tot sufletul, precum creştinii de altădată, precum creştinii care vor veni după noi: Bucură-Te Sfântă Paraschevă, mult folositoare.”