Sansele ca siamezii din Brasov sa supravietuiasca sunt sub 20%
UPDATE: In urmatoarea luna nu se pune problema unei interventii de separare a siamezilor lipiti in zona capului, abandonati de tanara de 16 ani, din Brasov, care i-a nascut in urma unei relatii cu varul ei.
Specialistii de la Bucuresti anunta ca bebelusii mai trebuie sa ia in greutate pentru a rezista unei astfel de operatii. Dupa primele investigatii exista suspiciunea ca unul dintre siamezi, cel care cantareste 2 kg, nu ar avea un rinichi. In plus, cei doi baietei au probleme de vedere, glaucom si cataracta.
De asemenea, analizele de sange au evidentiat faptul ca bebelusii sufera si de anemie, din aceasta cauza medicii continua sa ii ajute sa ia in greutate. Acum au impreuna 4 kg si 700 de grame.
Alegeri 2024
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
Dupa investigatii si daca starea pacientilor va permite, medicii romani s-ar putea sa intervina chirurgical. Medicii pediatri si neurochirurgi din Capitala spun ca n-au incheiat setul de analize la care trebuie supusi siamezii. Radiografiile si celelate investigatii vor arata cat de complexa este malformatia si daca partile cerebrale si vasculare sunt impartite intre cei doi frati. Prime rezultate nu sunt insa optimiste.
Echipa de medici de la Institutul pentru Ocrotirea Mamei si Copilului va decide cand vor fi transferati copii la spitalul Bagdasar Arseni pentru investigatiile suplimentare: RMN si angiografie cerebrala. Intre timp, trebuie ajutati sa creasca in greutate pentru a rezista unei interventii de separare.
Riscurile sunt insa enorme: in urma interventiei, creierul poate fi afectat. Poate aparea oricand un atac cerebral sau o hemoragie masiva. La operatie ar putea participa cel putin 50 de medici, iar sansele de supravietuire sunt sub 20%.
Statisticile arata ca astfel de malformatii, in care bolnavii impart aceeasi cutie craniana, apar o data la 2,5 milioane de nasteri.
Sursa: Pro TV
Etichete: separare, siamezi, interventii chirurgicale,
Dată publicare:
17-12-2008 00:00