Statul iti da pana la 8.000 de lei ca sa-ti reduci factura la energie

Ultima actualizare: 26-10-2012 20:41

Visati sa faceti economie si sa respectati natura? Atunci aflati ca programul "Casa Verde" a devenit functional si toti cei interesati pot obtine intre 6.000 si 8.000 de lei de la stat ca sa-si instaleze panouri solare, pompe de caldura sau centrale.

Sunt solutii ecologice, care ar putea reduce la jumatate facturile. Cei care stiu asta au facut o noapte alba in fata agentiilor pentru protectia mediului, ca sa prinda mai usor finantare.

Primul bucurestean s-a inscris pe lista la ora 2.00 noaptea.

Centrala pe peleti a domnului Mircea, spre exempli, costa aproape 5.000 de euro, iar statul ii returneaza o treime. La iarna factura pentru incalzire si apa calda i se va injumatati. In sensul ca o sa plateasca 400 de lei in loc de 800.

Iulian Carja vrea panou solar. Instalatia ajunge la 2.000 de euro, insa el isi va recupera 1.500. Investitia il va scuti de plata apei calde din aprilie si pana in septembrie. Vorbim despre o reducere anuala de 65%.

Doritorii pot sa-si instaleze si pompe care transfera caldura din adancuri in casa si invers. Costa 10.000 de euro, iar autoritatile pun la bataie 2.000.

Romanii care au deja astfel de sisteme au invatat sa le adapteze. Un om, de pilda, isi incalzeste apa din jacuzzi sau din piscina cu panouri solare.

Deocamdata statul a alocat 100 de milioane de lei noi pentru programul "Casa Verde".

Daca vreti subventia de la stat, trebuie sa depuneti un dosar la Agentia de Protectie a Mediului, sa montati sistemul pe banii dumneavoastra, iar in final sa reveniti la ghiseu cu factura fiscala si certificatul de garantie ca sa primiti o parte din bani.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO