S-a dat startul targului de carte BookFest!

Dată publicare: 17-06-2009 00:00
Dată actualizare: 20-01-2012 06:35


UPDATE: Sistemul "buy-back", prin care dai ceva vechi la schimb pentru a cumpara mai ieftin un lucru nou, face cariera si in domeniul cartilor. Editurile au cautat solutii, pentru ca le-au scazut vanzarile si cu 40%.

Unele edituri au imprumutat de la sectorul auto sistemul "buy back", un fel de program "rabla" al cartilor. Cititorii sunt invitati sa isi aduca la targ o carte veche pe care primesc trei lei, bani care se scad din pretul unei carti noi pe care o cumpara.

Metoda nu pare sa-i atraga prea mult pe iubitorii de lectura, care prefera sa-si pastreze cartile, mai ales cele de beletristica in biblioteca. Ceva mai bine a prins sistemul la manualele de specialitate.

De asemenea, editurile isi intampina cititorii cu o reducere de 50% la cartile care nu s-au vandut anul trecut la targ.

Targul a fost deschis de ministrul culturii, care a prezentat de altfel si prima lansare a festivalului: "Cartea neagra a patrimoniului". Un dosar care inventariaza toate monumentele distruse din Capitala si care se anunta primul dintr-o lista mai lunga, ce va fi prezentata Parlamentului.

In urmatoarele zile sunt programate multe lansari de carte. Iar unele dintre ele sunt dedicate exclusiv tinerilor, o categorie pe care editurile incerca sa o atraga cu teme noi, ca graffiti sau prin carti pline de poze colorate.

In ciuda crizei, sunt carti care se vand bine, cum ar fi cele de sfaturi utile: cum sa-ti cunosti mai bine sotul sau sotia, cum sa faci o calatorie in stil ecologic sau cum sa te hranesti in functie de personalitate. Toate, reduse cu pana la 40%.

Discounturile cele mai mari, de pana la 70%, sunt insa la audiobook-uri, acele carti citite de voci, de cele mai multe ori celebre.

Pana duminica, 130 de standuri sunt deschise publicului iubitor de carte.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO