Beau apa din canalele de irigatii, chiar daca e tulbure si plina de broaste
Nevoia te invata, chiar si atunci cand soarele te bate-n cap! Taranii din judetul Braila stiu cum sa-si astampere setea, in zilele incinse cand lucreaza pe camp: beau apa direct din canalele de irigatii.
Sa nu ne aiba nimeni grija, se mandresc ei, nimeni dintre noi nu s-a imbolnavit pana acum. Pentru sateni, lichidul din canalul de irigatie e la fel de bun precum unda rece a unui izvor de munte. Il prefera apei aduse de-acasa, care a fiert la soare o jumatate de zi cat ei au trudit.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Autoritatile ii atentioneaza pe tarani ca-si risca sanatatea band astfel de apa, mai ales ca, dupa ce fac tratamentul culturilor, tot ei isi spala bidoanele de pesticide si insecticide in canalele de irigatii.
Apa din Dunare, consumata ca atare, nu este potabila, continand fel de fel de saruri si reziduuri. Introdusa prin canale, se "imbogateste" cu alte saruri si alte reziduuri din chimicalele care se aplica la culturile agricole, explica specialistii.
Satenii spun insa ca si pana acum au baut apa tot din canale, in fiecare vara cand munceau la camp. S-au imunizat cu timpul, cred ei, asa ca nu-si fac griji ca anul acesta s-ar mai putea imbolnavi.