Românii veniţi acasă de sărbători se întorc în străinătate. Şi-au umplut bagajele cu specialităţi
Aşa cum orice minune durează foarte puţin şi vacanţa românilor care lucrează în străinătate se apropie de final. După ce au petrecut în familie Crăciunul şi Revelionul, cei mai mulţi se vor întoarce în Italia, Spania, Franţa sau chiar ţările nordice.
Deşi cei mai mulţi se simt foarte bine aici, ei nu îşi mai văd viitorul în România. Totul se rezumă la pachetele primite de la părinţi.
Soţii Coman lucrează în Spania de 17 ani, iar de Crăciun au venit acasă, la Daia Romana, în Alba. Acum, la plecare vor lua cu ei bucate tradiţionale ca să îşi mai aline dorul de casă.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
"Le pun din fiecare câte ceva, ca tot sunt mai bune murăturile, dulceaţa, zacusca de la mama de acasă."
Ana Coman, angajat în Spania: "De fiecare dată când gustăm din mâncarea făcută de părinţi simţim si ne aducem aminte de acasă."
Gheorghe este de 3 ani şofer în Germania, iar soţia şi copilul l-au însoţit acolo. Părinţii le-au pregătit specialităţi din carne de porc, vin şi murături care le vor ajunge până la Paşte, când se vor întoarce în Alba.
Aceeaşi atmosferă o găsim şi în Galaţi. Silviu are 35 de ani şi lucrează pe yachturi de lux, în Olanda. Soţia l-a aşteptat cu bunătăţi.
Iuliana Hațegan sotia lui Silviu: "Asta este cel mai chinuitor, atunci când copilul spune "Vreau să vină tata"! Şi mai dureros pentru mine, că eu nu pot să îl ţin aproape de ele."
Şi pe aeroportul din Cluj, în bagajele romanilor se găseau bucăţi din porcul de Crăciun.
Bogdan: "Ce putem să luăm, un caş de oaie ca acolo nu găsim, o slăninuţa ca al noi în Ardeal. Găsim şi acolo brânzeturi bune, dar nu tradiţionale româneşti"
Potrivit estimărilor făcute de consulatele României, peste 5 milioane dintre ai noştri lucrează în afara graniţelor.