Romanii si-au diversificat gusturile si poftesc la mititei din strut si vanat. Cat platesc pentru aceste "delicatese"


Ultimul update: Duminica 04 Mai 2014 06:55
Data publicarii: Joi 01 Mai 2014 20:35
Categorie: Stiri Sociale

Semn ca si-au diversificat gusturile de cativa ani, romanii sunt dispusi sa incerce si noi retete de mici. In aceasta zi se mananca milioane de mici, dar multi prefera mititei din carne de strut sau de vanat.

Mirosul micilor preparati de Emil Sandor, un vanator din Bistrita, pasionat de arta culinara, a reusit sa invinga detasat aromele venite de pe celelalte gratare incinse de 1 Mai in parcul central din oras.

Micii vedeta sunt facuti dintr-un amestec de carne de iepure, putin miel, grasime de porc, cateva fire de busuioc si cimbrisor de padure, un praf de sare si piper, plus ingredientele clasice: bicarbonat si apa minerala.

Emil Iustian Sandor, vanator: "Reteta o stiu de la un coleg de vanatoare, doar ca am mai imbunatatit-o. Colegul meu nu punea si carne de miel si nici ingredientele culese din padure".

Pe gratarul bine incins, diferentele sunt oarecum evidente si se vor simti si la gust. Micii din carne de porc si miel au culoare mai rosiatica, spre deosebire de cei din carne de vanat, care au culoare mai inchisa.

Dar bucatarii inventivi fac mici si din carne de strut, care este mai saraca in colesterol decat cea de vita, pui si curcan. Asa ca este recomandata in diete.

Si daca e sa citim eticheta pusa de unul dintre producatori, mititeii sunt facuti din carne si grasime de strut macinate, sare si cateva condimente care se arunca pe gratar. Pretul este pe masura. Daca un kilogram de carne de mici costa in jur de 15 lei, o jumatate de kilogram de carne de mici din strut e de 3 ori mai mult.

Consumul intern de carne de strut este totusi scazut, iar cei care au ferme autohtone de strut pariaza mai mult pe export. Mai ales ca anul trecut peste 1.500 de pasari au fost sacrificate doar pentru piata europeana.

1 Mai, sarbatorit in Romania de 124 de ani. Cum a fost marcata Ziua Muncii de cele 3 perioade istorice pe care le-a traversat
1 Mai, sarbatorit in Romania de 124 de ani. Cum a fost marcata Ziua Muncii de cele 3 perioade istorice pe care le-a traversat
Decizie radicala, intr-un stil pur romanesc. Metoda aplicata in Ilfov ca sa nu se mai faca gratar intr-o zona interzisa
Decizie radicala, intr-un stil pur romanesc. Metoda aplicata in Ilfov ca sa nu se mai faca gratar intr-o zona interzisa
Cati MICI au consumat romanii de 1 Mai. Daca i-am pune cap la cap pe toti care se mananca intr-un an, am ajunge pe Luna
Cati MICI au consumat romanii de 1 Mai. Daca i-am pune cap la cap pe toti care se mananca intr-un an, am ajunge pe Luna
VIDEO PROTVPLUS.RO
piscina
Au preferat piscina în loc să meargă pe litoral. ”Bat drumul până la mare pentru ce?”
Salba de lacuri a Capitalei, nemodernizată de 30 de ani, sursă ieftină de distracție
Tribut pentru solistul de la Prodigy la festivalul Awake de la castelul Teleki
Cum putem să ne păcălim cu usturoiul românesc. Semințele folosite de fermieri
Mamele care vor să slăbească, tentate cu promoții la operații estetice
Distracția e în toi la festivalul de la castelul Teleki. Ce spune contele despre eveniment
Tot mai mulți copii au aptitudini superioare vârstei. Cum ajung mai devreme în clasa 0
Tot mai mulți copii au aptitudini superioare vârstei. Cum ajung mai devreme în clasa 0
Un bărbat din Cluj a murit în condiții suspecte. A petrecut seara într-o sală de jocuri
Cazul Caracal. Ce au pățit mai multe femei care au relatat la poliție tentative de viol și răpire
Vaporul inaugurat de Firea pe lacul Floreasca, inexistent pentru bucureșteni. „E o bătaie de joc”
Pelerinaj la mănăstirea catolică Radna. Ce scot credincioșii din pământ
Zeci de mii de pelerini la Mănăstirea Nicula. ”Ne-a ajutat Maica Domnului”