Cati MICI au consumat romanii de 1 Mai. Daca i-am pune cap la cap pe toti care se mananca intr-un an, am ajunge pe Luna
Suculenti, pufosi si apetisanti, micii au fost regii acestei sarbatori. La petreceri campenesti, organizate in parcuri, intre blocuri sau la marginea padurilor, in Romania au sfarait 30 de milioane de mititei.
Niste bucatari din Ploiesti au preparat si cel mai mare mic - de 25 de metri, iar patronii din industria alimentara au facut calcule si-au ajuns la o concluzie uimitoare: daca punem cap la cap toti micii care se mananca intr-un an, in toata tarisoara noastra, ajungem pana la Luna.
Condimentati cu generozitate, cu mult usturoi si neaparat cu carne de vita, 18.000 de mititei au fost alintati de 1 Mai pe gratare intr-un parc din Capitala. Nu ies rumeni si buni daca le lipseste un ingredient secret, ce depinde doar de bucatar: dragostea.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Si cine a iesit la plimbare cu burta plina tot s-a oprit sa guste, mai ales ca mititeii au fost gratis. Intr-un alt parc, langa statuia lui Eminescu, niste lautari au incins o muzica saltareata, dar solista s-a chinuit degeaba sa invite mesenii la dans.
Pe frigarui stropite cu mirodenii orientale, bucatarii au infipt si berbecut fraged, iar in ceaune puse pe foc de lemne, au aburit indelung bucati de carne si de carnati, numai bune de intins in mujdei si in mamaliguta.
La coada s-au asezat ademeniti de miros si doi pescari intorsi de pe balta cu juvelnicul gol.
Pescari: "La peste dam drumul, mancam porc. Noi suntem pescari sportivi".
La Ploiesti, micul a fost pregatit cu simt tovarasesc. Au fost amestecate 20 de kilograme de carne cu trei de usturoi si doua kilograme condimente pentru un mic de 25 de metri. Cu cravata rosie la gat si casca de protectie, bucatarii au dat roata gratarului pregatit sa satisfaca cerintele exigente ale "tovarasilor" infometati si insetati.
Dupa masa, pe unii i-a apucat nostalgia dupa 1 Mai muncitoresc din vremea lui Ceausescu si-au povestit ca-n acei ani nu mancau mici, pentru ca nu se gaseau, ci crenvursti. Si faceau haz de necaz, c-asa-i romanu'!