Romanii nu scapa de taxe nici pe lumea cealalta. Orasul in care somatiile de plata au fost lipite pe crucile din cimitire

Ultima actualizare: 14-04-2014 00:13

Autoritatile din Timisoara au pornit goana dupa strangerea taxelor. Inainte de Saptamana Patimilor, inspectorii de la primarie au lipit pe crucile din cimitire somatii de plata.

Posesorii locurilor de veci sunt instiintati sa isi achite de urgenta taxele de concesiune, daca nu vor sa-si piarda mormantul. Numai intr-un singur cimitir, inspectorii au gasit 600 de rau platnici.

In cimitirul Rusu Sireanu, din Timisoara, linistea mortilor a fost tulburata vineri de inspectorii de la primarie. Portareii au lipit pe cruci si pe morminte somatii de plata pentru cei care au uitat sa achite impozitul pentru locurile de veci.

Concesionarea mormintelor se face pe sapte ani contra unei taxe de 90 de lei. Cei care au venit vineri la cimitir au fost contrariati de modul in care primaria vrea sa recupereze taxa pe mormant.

"Mi se pare o jignire adusa persoanelor decedate, dar si o indolenta din partea familiilor care macar atat mai pot sa faca pentru cei decedati", a spus o localnica.

"Bine nu este, normal, nici in prag de Paste, nici niciodata n-ar trebui", a spus o alta.

Primaria vorbeste de mii de datornici, daca numai intr-un singur cimitir au identificat 600 de restantieri. In acelasi timp, pot fi si morminte unde sunt ingropati cetateni care nu mai au urmasi, situatie in care daca nu vine nimeni sa plateasca va fi ingropat altcineva.

"Ne-am dus acasa, am cautat actele, am vazut, am venit cu ele aici, pai zic cum n-am platit. Stati sa vedem, ne scuzati. Dar daca nu veneam si eram plecat? Nu veneam, dar stiam ca am platit", a spus un barbat.

Viceprimarul este convins ca actiunea lui va fi incununata cu succes mai ales acum de Paste.

"Ne-am gandit ca foarte multa lume care a parasit orasul s-ar putea sa revina cu ocazia sarbatorilor pascale si atunci o sa treaca prin cimitirele unde au inaintasii lor", a spus viceprimarul Traian Stoia.

De curand, Primaria a anuntat ca toate cele cinci cimitire pe care le administreaza sunt ocupate in proportie de peste 80%.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO