Romanii nu mai vor sa fie presedinti de sectie de votare. Anchetele de dupa referendum i-au speriat
Organizatorii alegerilor parlamentare se confrunta cu o problema fara precedent. Desi inainte nu mai faceau fata cererilor, acum nu mai gasesc oameni dispusi sa fie presedinti de sectii de votare.
Anchetele declansate de procuratura dupa referendumul de demitere a presedintelui tarii au bagat frica-n cei care ocupau de obicei aceste posturi.
In plus, nici banii pe care ii primesc la final nu sunt de ajuns. Multi sunt stresati dupa ce au vazut cate vizite le-au facut procurorii sefilor de sectii imediat dupa referendum, cand au aparut mai multe acuzatii legate de posibile fraude in anumite localitati.
Alegeri 2024
07:25
Campania electorală s-a terminat. Cele mai marcante momente, de la zboruri private la ferme de troli și acuzații de spionaj
07:08
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A doua zi de alegeri în diaspora. 46.000 de alegători au votat până sâmbătă ora 10:00
21:23
Ciolacu reafirmă că, dacă este ales preşedinte, l-ar desemna premier pe Bolojan şi că îşi doreşte o coaliţie cu PNL
20:58
Marcel Ciolacu este favorit clar pentru câștigarea alegerilor pe platforma pe care s-a pariat masiv în favoarea lui Trump
Daca in anii trecuti se bateau cate 3-4 candidati pentru un asemenea post, acum prea putini mai sunt gata sa isi asume responsabilitatea. In Gorj de pilda, inca este nevoie de 650 de persoane.
Un presedinte de sectie va castiga 380 de lei pentru cele 5 zile de munca.
Pe parcursul a 5 zile, orice presedinte de sectie trebuie sa supervizeze pregatirile dinaintea zilei de vot, sa verifice urnele, listele electorale, buletinele si stampilele, in prezenta tuturor membrilor, pentru ca la final sa stea la coada ca sa predea sacii cu documente.