Liviu Dragnea, dupa audierile la DNA: "Nu am de unde sa stiu ce morti au inviat"

Ultima actualizare: 15-10-2012 21:48
Liviu Dragnea

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, la iesirea de la DNA, ca nu are de unde sa stie "ce morti au inviat si s-au dus sa voteze" la referendum. 

Intrebat, la iesirea din sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), in legatura cu neregulile gasite de anchetatori in cazul referendumului, referitoare la persoane decedate care apar pe liste ca ar fi votat, Liviu Dragnea a spus ca nu are cunostinta despre aceste situatii.

"Nu am de unde sa stiu ce morti au inviat si s-au dus sa voteze. Eu in ziua referendumului am stat de dimineata pana a doua zi dimineata in sediul de campanie. Am iesit doar cand am votat", a precizat Dragnea.

Intrebat in legatura cu sistemul informatic de raportare la partid a numarului de votanti la referendum, Dragnea a spus ca "este un sistem informatic prin care se comunica rezultatul alegerilor dupa ce se termina votarea."

"Este irelevant daca se transmite prin telefon, prin porumbei teleport sau prin internet. Sigur ca noi am facut transmiterea mai tarziu decat a facut-o PD in 2009", a adaugat Dragnea.

Secretarul general al PSD Liviu Dragnea, presedintele Consiliului Judetean Teleorman, a fost citat, miercuri, la DNA pentru a fi audiat in dosarul in care este acuzat in cazul referendumului. Liviu Dragnea a spus, la iesirea de la DNA, ca nu a dat declaratii in fata procurorilor, dar in schimb le-a lasat un memoriu privind faptele de care este acuzat.

Dragnea a precizat ca analizarea activitatii sale politice in cadrul campaniei electorale creaza "un precedent estrem de periculos" in ceea ce priveste functionarea partidelor politice. "Repet ce am spus la inceput, daca se analizeaza activitatea mea politica in cadrul unei campanii electorale consider ca este un dosar eminamente politic. Mi se pare un precedent extrem de periculos, functionarea unor partide, stabilirea unor obiective politice sa fie considerate sau sa poata fi interpretate ca niste fapte penale. De asemenea, mi se pare extrem de periculos si cred ca ar trebui sa modificam legea partidelor", a declarat Dragnea.

Secretarul general al PSD a precizat ca, in context actual, ar trebui eliminat unul dintre obiectivele principale ale partidelor politice, respectiv acela de a-si indemna oamenii sa-si exercite dreptul la vot.

"Ar trebui sa nu mai avem acolo ca unul dintre obiective principale pentru partidele politice sa isi indemne oamenii sa-si exercite dreptul la vot. Poate ar fi bine sa propun in PSD si in USL sa ne propunem pierderea alegerilor. Altfel, daca ne propunem ca obiectiv sa castigam alegerile din 9 decembrie, s-ar putea sa fie considerat ca si foloase necuvenite", a mai aratat Dragnea.

Liviu Dragnea a fost si in 6 septembrie la Directia Nationala Anticoruptie, procurorii prezentandu-i atunci invinuirile in dosarul privind referendumul.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Păstrăv cu morcovi și sos cu gogonele

33:36
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 10 octombrie 2021

42:19
Alt Text!
Hai să fim super!
Best Of Hai sa fim Super!

25:12
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 7 Octombrie 2021

27:26
Alt Text!