Scandalul referendumului: 55.660 de CNP-uri au fost inregistrate multiplu


Ultimul update: Marti 16 Octombrie 2012 15:06
Data publicarii: Miercuri 26 Septembrie 2012 17:32
Categorie: Stiri actuale
referendum

Autoritatea Electorala Permanenta a anuntat, miercuri, ca a identificat pe listele de la referendumul din 29 iulie 55.660 de cazuri de CNP-uri care au fost inregitrate multiplu, precizand ca numarul total de "inregistrari afectate" este de 118.881.

"Din verificarile realizate pe listele permanente si suplimentare a fost identificat un numar total de 55.660 cazuri de inregistrari multiple (CNP-uri regasite atat pe listele permanente, cat si pe listele suplimentare), numarul total de inregistrari afectate fiind de 118.881 (inregistrari ce contin între 1 pana la 18 corespondente intre listele de vot permanente si listele de vot suplimentare)", precizeaza Autoritatea Electorala Permanenta (AEP), intr-un comunicat dat publicitatii miercuri.

AEP precizeaza ca, potrivit prevederilor legale, a transmis rezultatele verificarilor Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Sectia de urmarire penala si criminalistica.

Conform sursei citate, din totalul de 55.660 de cazuri de inregistrari multiple un numar de 1.082 de inregistrari au avut CNP-uri invalide (cheia unica de control nu s-a putut valida sau lungimea CNP-ului era diferita de 13 cifre), pentru aceste 1.082 de inregistrari verificarea incrucisata s-a realizat dupa seria si nr. CI/BI.

Printre situatiile observate pe listele suplimentare se regasesc un numar de 3.685 de înregistrari avand semnatura lipsa si un numar de 883 de înregistrari avand randurile taiate.

Cele 3.685 de înregistrari avand semnatura lipsa au fost catalogate ca avand potential vot multiplu prin simpla prezenta a datelor cu caracter personal pe liste suplimentare, cumulate cu prezenta semnaturilor aferente pe listele permanente de domiciliu, se mai arata in comunicat.

AEP mai precizeaza ca printre situatiile observate pe listele permanente se regasesc 210 inregistrari avand randurile taiate, iar pentru un numar de 8.131 de inregistrari nu s-a putut stabili cu exactitate "existenta semnaturilor in campul aferent".

"Rezultatul global al culegerilor de date a fost popularea bazei de date cu 18.253.788 inregistrari preluate de pe listele permanente si 1.340.631 inregistrari preluate de pe listele suplimentare din care a rezultat un numar de 8.491.126 semnaturi (in acest numar au fost incluse semnaturile incerte si alte inscrisuri in campurile de semnatura)", se mai arata in comunicat AEP.

De asemenea, in cazul celor inscrisi pe listele suplimentare la referendum s-au regasit "47.386 de inregistrari avand CNP-ul invalid pe listele suplimentare (cheia unica de control nu s-a putut valida sau lungimea CNP-ului era diferita de 13)".

 

Scandalul referendumului. 250 de persoane din Gorj, audiate de procurori: "Vom da DNA in judecata"

 

Scandalul referendumului. MAI a cerut convocarea Comisiei Centrale pentru Recensamantul Populatiei

Sursa: Mediafax

Tags: frauda, referendum, cnp,

VIDEO PROTVPLUS.RO