Constructii in familie. Romanii isi fac case in regie proprie


Ultimul update: Joi 01 Noiembrie 2012 21:58
Data publicarii: Duminica 22 August 2010 00:00
Categorie: Stiri Sociale

Santierul anului 2010 este intesat de rude sau de muncitori adusi de la mare distanta ca sa fie costurile mai mici. Lucrarile de constructii au o crestere lunara de aproape 17% pe timp de vara si multi romani se incumeta sa lucreze in regie proprie.

In rest, marile proiecte imobiliare stau pe loc, iar multe firme de constructii merg in pierdere. Doar furnizorii de materiale au profit.

In sectorul 6 al Capitalei a crescut numarul autorizatiilor in special pentru consolidari, reparatii, mansardari sau balcoane. Nu lipsesc nici proiectele mici pornite "de la zero" cu doar cativa muncitori.

In Moldova e pelerinaj pentru gasirea de forta de munca ieftina - bucurestenii cu pamant in afara Capitalei cauta muncitori fara pretentii mari pentru constructii in regie proprie.

S-au ieftinit mana de lucru, caramida si cimentul cu 15% insa fierul e mai scump cu 30% ca in 2009. Lovite de regia proprie, firmele de constructii accepta lucrari oricat de mici. Cei mai multi patroni din domeniu spun ca incasarile se duc, la fel ca si anul trecut, pe salariile angajatilor.
 

Tags: constructii,

Belgienii cauta muncitori romani pentru joburi refuzate de ai lor
Mansardare de mantuiala! La fiecare ploaie se trezesc cu apa in apartamente
VIDEO PROTVPLUS.RO