Constructii in familie. Romanii isi fac case in regie proprie
Santierul anului 2010 este intesat de rude sau de muncitori adusi de la mare distanta ca sa fie costurile mai mici. Lucrarile de constructii au o crestere lunara de aproape 17% pe timp de vara si multi romani se incumeta sa lucreze in regie proprie.
In rest, marile proiecte imobiliare stau pe loc, iar multe firme de constructii merg in pierdere. Doar furnizorii de materiale au profit.
In sectorul 6 al Capitalei a crescut numarul autorizatiilor in special pentru consolidari, reparatii, mansardari sau balcoane. Nu lipsesc nici proiectele mici pornite "de la zero" cu doar cativa muncitori.
Alegeri 2024
11:28
Ce atribuții are, de fapt, președintele României. Până unde poate merge puterea primului om în stat conform Constituției
09:31
Câte mandate are voie să aibă un președinte în România. De ce vom avea cu siguranță un nou președinte de anul acesta
08:01
Ciucă îl contrazice pe Ciolacu: România nu poate intra în Schengen de la 1 ianuarie. Nu se poate tehnic
22:26
Ilie Bolojan admite că a discutat cu Elena Lasconi şi cu Mircea Geoană, dar spune că nu le-a cerut celor doi să se retragă
In Moldova e pelerinaj pentru gasirea de forta de munca ieftina - bucurestenii cu pamant in afara Capitalei cauta muncitori fara pretentii mari pentru constructii in regie proprie.
S-au ieftinit mana de lucru, caramida si cimentul cu 15% insa fierul e mai scump cu 30% ca in 2009. Lovite de regia proprie, firmele de constructii accepta lucrari oricat de mici. Cei mai multi patroni din domeniu spun ca incasarile se duc, la fel ca si anul trecut, pe salariile angajatilor.