In "Ora pamantului" am consumat mai multa energie decat cu o ora inainte!

Ultima actualizare: 25-10-2012 00:14

UPDATE: Pret de un ceas, s-au stins sambata seara luminile in Capitala si in alte 36 de orase din tara, in semn ca ne pasa de sanatatea planetei. A fost "Ora pamantului"!

Adica 60 de minute in care am economisit energie electrica. Doar teoretic insa, pentru ca cei care au in grija iluminatul tarii sustin ca, din contra, in tot acest timp s-a consumat mai multa energie decat in ora de dinaintea acesteia.

Chiar si asa, scopul evenimentului este unul simbolic, menit sa atraga atentia asupra emisiilor poluante care sporesc efectul de sera.

Sambata seara, la ora 20.30, centrul Bucurestiului aproape a disparut in intuneric. Luminile de la Teatrul National, Ateneul Roman si Muzeul National de Arta s-au stins rand pe rand, in semn de respect fata de planeta care are nevoie de ajutor.

In Parcul Izvor, "Ora Pamantului" a fost sarbatorita fara echipamente electrice. La cativa pasi, in Casa Poporului, becurile stinse aduceau o economie de 1.700 de kilowati.

La Brasov, luminile s-au stins doar in Piata Sfatului, unde ecologistii au cantat la flacara lumanarii.

In Iasi, in "Ora pamantului", unii au crezut ca e o pana de curent obisnuita.

La Cluj, Piata Avram Iancu si Piata Unirii au fost luminate sambata seara de lumanarile pe care studentii le-au aprins cu sutele.

Proiectul "Ora Pamantului" a fost initiat in 2007 de Fondul International pentru Natura, iar prima metropola care l-a adoptat a fost Sydney.

Sambata, toata Planeta a stins lumina. O ora! Vezi IMAGINI din toata lumea!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO