Romania are cele mai multe cazuri de scolioza in randul copiilor
Formula "ai nostri sunt frumosi ca brazii" nu mai este de actualitate. Copiii Romaniei nu mai fac sport si stau cocosati ca niste mosnegi.
Avem cele mai multe cazuri de scolioza, dar si pe cele mai grave de deformari ale coloanei. Indolenta si calculatorul ne-au adus aici.
Parintii n-au fost atenti la evolutia celor mici si, mai trist decat atat, doctorii de familie n-au recunoscut din vreme primele semne ale bolii.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Ramona are doar 16 ani si, in loc sa se bucure de cei mai frumosi ani din viata, a stat numai prin spitale. De sapte ani de cand a aflat ca sufera de scolioza grava evolutiva, coloana ei s-a curbat ca un arc pana la 160 de grade. Chirurgii ortopezi de la Spitalul Grigore Alexandrescu au operat-o de trei ori din februarie incoace. I-au scos fetei cinci vertebre si i-au montat tije metalice.
Specialistii avertizeaza ca, in 80% dintre situatii, scolioza apare in special la fete, iar cauzele sunt de natura hormonala si genetica. Primele semne apar in special la varsta pubertatii.
In noua ani numai intr-un spital din Bucuresti au fost depistati 14.000 de copii cu scolioza. 600 au fost chiar operati.
Altii dobandesc boala pentru ca nu fac sport, stau cocosati sau cara mult prea multe carti in ghiozdan.
De anul viitor medicii vor verifica in scoli si deformatiile coloanei, pe langa bolile parazitare si infectiile respiratorii.