Incepe cursa cu obstacole din bucatarie. Cum alegi mielul incat sa nu-ti miroasa toata casa de Paste
Vine Pastele catolic, dar nici pana la cel ortodox nu mai este chiar o vesnicie. Iar asta inseamna ca romancele isi fac deja incalzirea pentru cursa cu obstacole din bucatarie.
Cum mielul este regele care va trona pe masa de sarbatoare, este bine sa stiti din start care este cel mai delicios.
Cei care nu vor sa le miroasa toata casa a friptura ar face bine sa isi cumpere carne din Dobrogea. Daca dimpotriva, apreciati gustul puternic de oaie si seu, atunci alegeti un miel din zona Ardealului.
Iata plusurile si minusurile celor mai cunoscute rase.
Specialistii vin cu ponturi clare despre cat de gustoasa este carnea de miel in functie de rasa.
In top troneaza merinosul dobrogean pe care il gasim in sudul tarii. Maestrii bucatari lauda carnea pentru gust si nu numai. Se prepara mult mai usor.
Ciobanii din zona Brasovului se bat cu pumnii in piept. Cea mai buna marfa provine de la ei.
Tigaia urca pajistile inalte, iar asta le dezvolta musculatura. Carnea are insa un miros persistent de aceea nu ar strica sa o lasati in bait doua zile.
La Cluj, Bistrita, Sibiu sau Satu Mare intalnim Bala de Bistrita. Fermierii o cresc pentru ca ajunge rapid la dimensiuni impresionate. Insa intra la concurenta cu turcana.
Iar povestea mielului nu se termina nici aici, pentru ca mai nou ciobanii nostri incruciseaza rasele autohtone cu cele straine.
Indiferent insa de alegerea finala nu uitati ca langa toate aceste pulpe bine rumenite merg de minune garnituri usoare, cel mai recomandat fiind spanacul.