Romanii din strainatate se intorc de sarbatori acasa cu gentile goale. "E din ce in ce mai greu"

05-04-2012 13:02


Romanii o duc din ce in ce mai greu si in strainatate. O spun cu regret cei care acum se intorc sa-si petreaca sarbatorile acasa. Locurile de munca sunt din ce in ce mai greu de gasit, iar salariile mai mici decat in anii trecuti.

Romanii care muncesc in Italia, Spania sau Germania au liber cateva zile de Pastele catolic, asa ca au profitat, si-au facut bagajele si se intorc in tara.

Multi dintre ei n-au mai fost acasa de mai bine de un an, pentru ca veniturile lor au scazut considerabil. Acesta este si motivul pentru care nu au mai venit cu masinile personale, asa cum faceau in anii trecuti, si au ales autocarele.

Nici cadourile pe care le-au adus celor dragi nu mai sunt la fel de consistente. Cei mai multi dintre romani spun ca le-au adus rudelor doar cadouri simbolice.

Romanii care inca se mai pot bucura de un loc de munca in Italia spun ca veniturile le-au scazut in ultimul an cu mai bine de un sfert. Cu greu mai gasesc ceva de lucru chiar si cu ziua.

"E greu, e tot mai greu. Daca nu ai un loc de munca stabil, e foarte greu sa-ti gasesti ceva de lucru. Salariile au scazut", a spus un barbat.

Ca romanii nu mai au bani sa se intoarca acasa, o spun si soferii autocarelor. Daca alta data erau asaltati de comenzi, acum cursele care pleaca din Spania sau Italia s-au injumatatit.

Deocamdata politistii de frontiera spun ca traficul prin vamile din vestul tarii se desfasoara in limite normale, dar daca va fi cazul, vor suplimenta personalul de la granita.

VIDEO PROTVPLUS.RO