Rezultatele BAC-ului sunt pe masura candidatilor admisi la liceu
Rezultatele la bacalaureat sunt pe masura pregatirii candidatilor admisi in liceu, extinderea invatamantului obligatoriu la zece ani facand ca mii de elevi cu medii de 3 si 4 sa fie admisi in liceu si trecuti clasa usor.
Un exemplu in acest sens este Grupul Scolar Industrial nr. 19 RATB din Bucuresti, unde media ultimului admis in 2010 a fost 3,95. In 2011, niciun elev de la aceasta scoala nu a promovat bacalaureatul inainte de contestatii.
Grupul scolar are insa si pentru acest an 120 de locuri in clasa a IX-a. Cele 120 de locuri sunt distribuite in patru clase, filiera tehnologica-tehnic-mecanica. Elevii care ar absolvi acest colegiu ar putea ocupa functii de tehnician transporturi. Admiterea unui candidat in clasa a IX-a este un paradox al scolii romanesti.
Un candidat care la o disciplina are media sub cinci este corigent, cu trei medii sub cinci este repetent, dar el este admis la liceu cu 3,59, la evaluarea nationala avand media unu sau doi. Daca oricum toata lumea trebuie obligatoriu sa fie admisa in liceu, care ar mai fi rostul evaluarii nationale?
Este vina profesorilor care au elevi de 3,95, pe care ii "taraie" pana la bacalaureat ca "sa scape de ei din scola", dupa cum spun chiar unii dintre dascali. Si Colegiul Tehnic "Gheorghe Asachi" din Capitala are 120 de locuri pentru anul scolar 2011-2012, scoala la care promovabilitatea la bacalaureat inainte de contestatii a fost de 1%in acest an. In Capitala sunt peste 20 de unitati de invatamant in care media ultimului admis in liceu in 2010 a fost sub 5.
Citeste mai multe pe www.mediafax.ro.