Rezultate Suplinitori 2011.Voia sa devina invatatoare, dar a luat nota 1.70

Ultima actualizare: 03-11-2012 08:33

Saptamana incepe cu un dezastru pe toata linia, pentru miile de aspiranti la un loc de suplinitor in invatamant. Ei bine, doar 55% dintre ei au luat 5 si au trecut examenul, iar de la toamna, ii vor invata carte pe copiii nostri.

Exista o singura latura buna in haosul din educatie. Candidatii care au umplut avizierul cu note de 2 si 3 nu mai sanse nici macar in scolile de tara.

O tanara luat 4, dar ii este rusine sa recunoasca asta in fata camerei. Are si motive - cu o astfel de nota si-a pierdut postul.

Aproape jumatate dintre candidati s-au trezit sub linie, iar unii dintre ei s-au facut de ras rau de tot. Ana, care isi dorea sa devina invatatoare, a luat 1,70, iar Bogdan, care se visa profesor de educatie fizica, a luat doar 1,20. Adica foarte putin peste punctul din oficiu. Oricum, ei stau bine, daca ne gandim ca in toata tara sunt 39 de candidati care nu au luat mai mult de 1.

 

De jena, multi si-au trimis colegii sa infrunte in locul lor adevarul. Cei care s-au incumetat totusi sa-si vada notele nu aveau deloc aerul unor persoane fericite.

In total, 4.600 de candidati au obtinut note de trecere si implicit un loc in invatamant. Insa in scoli sunt de zece ori mai multe catedre goale. Desi nu stim pe ce se bazeaza, cei din Ministerul Educatiei garanteaza ca in toamna, toti elevii vor avea profesori la clasa. Probabil ca mizeaza iar pe dascalii pensionari.

Pentru a vedea rezultatele pe judete obtinute la concursul de suplinire, trebuie sa intrati pe site-ul edu.ro, sectiunea Titularizare 2011.

CLICK aici pentru HARTA pe judete

Rezultatele pentru fiecare judet in parte pot fi afisate dupa nota de la examen, dupa disciplina sau dupa numele participantului, in ordine alfabetica.

Promovabilitatea la concursul de suplinitori este de 54,60% inainte de contestatii, pentru acest test fiind evaluate lucrarile a 8.501 candidati, a anuntat, luni, Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

"In urma corectarii lucrarilor, rata de promovabilitate la concursul pentru ocuparea posturilor didactice de suplinitor din invatamantul preuniversitar, din 4 august 2011, inainte de solutionarea contestatiilor, este de 54,60%. Au fost evaluate si au primit note lucrarile a 8.501 de candidati, iar 27 de lucrari au fost anulate", se arata intr-un comunicat al MECTS.

Concursul nu a fost promovat de 3.859 de candidati (45,40%), acestia obtinand note sub 5, dintre care 39 au avut note de 1.

Note peste 5 au obtinut 4.642 de candidati (54,60% ), doi dintre acestia primind nota maxima.

Comparativ cu rezultatele din anii anteriori, cand ponderea promovabilitatii la concursul din luna august pentru suplinitori calificati era de peste 90%, in acest, dupa selectia mult mai riguroasa, promovabilitatea a scazut la 54,60%, a precizat MECTS.

In 2011, subiectele au fost unice, similare concursului de titularizare din iulie si au eliminat vulnerabilitatile unei evaluari prin interviu sau cu subiect propus la nivelul judetului, au precizat oficialii ministerului.

Contestatiile pot fi depuse luni si marti, pana la ora 17.00, apoi vor fi transmise centrelor de evaluare. Rezultatele finale, dupa solutionarea contestatiilor, vor fi anuntate joi, 11 august.

In luna iulie, din cei aproape 24.000 de candidati ramasi in concurs la proba scrisa de la titularizare, doar 30% au reusit sa ia peste 7, nota care le poate asigura un post de titular. Notele intre 5 si 7 au fost 38%.

Subiectele de la Titularizare 2011.

Descarca de AICI subiectele si baremele pentru concursul de Suplinitori 2011.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO