Cui ii merge mintea n-o sa se planga de criza. Pe langa afacerea de pompe funebre, face si catering

08-08-2011 12:23


Doua exemple vin din vestul tarii, unde patronii unor afaceri cu profil specific s-au reorientat si au atacat si alte domenii.

Primul este din Lugoj si conducea o firma de pompe funebre pana cand si-a dat seama ca poate sa faca si catering pentru pomenile pe care oricum le organizeaza.

Cel de-al doilea este din Arad si daca la inceput vindea doar terenuri cu utilitati, acum le ofera clientilor si case la cheie.

Octavian este de multa vreme in afaceri cu pompe funebre, dar de curand a realizat ca exista domenii conexe pe care nu s-a gandit pana acum sa le exploateze. Acum face si catering si nu s-a limitat doar la meniuri pentru inmormantari, ci livreaza mancare oricui il solicita.

"Am inceput practic de la oalele mamei, am inceput de la un mic rulaj si am ajuns astazi la un rulaj satisfacator. O afacere profitabila", spune Octavian Batori, patron.

Si clientii lui sunt multumiti, din moment ce meniul zilnic, cu doua feluri de mancare, nu trece de 8 lei. Angajatii au ajuns sa faca chiar si 10.000 de sarmale intr-o singura zi.

O alta poveste de succes vine din Arad, unde o companie imobiliara a intrat pe piata in 2007, oferind parcele de teren dotate cu toate utilitatile. Intre timp, lucrurile au evoluat.

"Proiectul a fost demarat in 2011, ofeream parcele, pe care le oferim si acum, cu toate utilitatile. Pe parcursul anilor am demarat un nou produs, casa finalizata la cheie", declara Mirela Sas, director de sucursala.

Daca unii clienti prefera sa isi puna amprenta personala asupra constructiei, altii lasa totul pe mana constructorilor.

Acum firma vinde si parcele, de la 25 de euro metrul patrat, dar si case finisate a caror pret porneste de la 50.000 de euro.

Tags: afaceri,

VIDEO PROTVPLUS.RO