Restaurarea Palatului Victoria: in fata cladirii vor fi fantani arteziene cu capete de leu

08-08-2011 17:46


Guvern

Lucrarile de consolidare si modernizare a Palatului Victoria, incepute in etape in urma cu 2 ani, vor costa peste 175 milioane lei. Astfel, in fata cladirii vor fi amplasate si 2 fantani arteziene, alimentate din instalatii sub forma unor capete de leu.

Fantanile de pe fatada principala a Palatului Victoria vor fi alcatuite din doua bazine, alimentate fiecare de la instalatii construite sub forma unor guri de leu.

Acestea vor avea rolul de a sustine "volumetria basoreliefurilor", au declarat reprezentantii RA-APPS, care deruleaza proiectul, citati de Mediafax.

Pana acum au fost efectuate toate lucrarile de consolidare a sediului Guvernului, reprezentand prima etapa a intregului proiect. In prezent, sunt in curs de executare lucrarile de refacere a hidroizolatiei la terasa si a placajelor. Termenul de finalizare a lucrarilor din aceasta etapa este sfarsitul lunii decembrie 2011.

Pentru etapa a doua a proiectului, de interventii la zonele neafectate de consolidarea palatului, a fost avizat studiul de fezabilitate privind modernizarea, amenajarea si restaurarea cladirii si este in curs promovarea unei hotarari de guvern privind indicatorii tehnico-economici. Dupa aprobarea indicatorilor va incepe contractarea celorlalte faze de proiectare, respectiv proiectul tehnic si detaliile de executie.

"In functie de posibilitatile de finantare, estimam ca elaborarea proiectului va fi realizata pana la sfarsitul semestrului I al anului 2012, urmand ca tot in anul 2012 sa fie derulata licitatia pentru executia lucrarilor", sustin reprezentantii RA-APPS.

Lucrarile sunt finantate de la bugetul de stat.

 

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO