Capitala cu iz intepator. In lipsa toaletelor publice, bucurestenii au solutii: "Merg in tufisuri"

07-08-2011 19:43


Toalete

V-ati intrebat poate de multe ori de ce Bucurestiul nu miroase a sampon sau a flori, ca orasele respectabile ale lumii? O sa spuneti ca avem prea multe masini poluante si hoarde de maidanezi, care se usureaza pe unde pot.

Este adevarat, dar si oamenii contribuie la aceasta situatie jenanta. Fereasca Dumnezeu sa ai o necesitate pentru ca toaletele publice sunt mai pretioase ca aurul. Rar vezi una functionala si aproape niciodata una curata.

Iata un exemplu:

Bulevardul Unirii, ora 13.00. In goana dupa niste acte, nea Costica are o urgenta: "Uite merg aici in tufisuri. Nu e nicio rusine. Pai vedeti vreo toaleta pe aici ceva?"

Solutia decenta este la mare distanta. Doua toalete ecologice sunt bine ascunse in parcul Unirii. Cei care nu le vad merg pe platforma Esplanada.

Toaletele tin de primaria generala, dar nicio lege nu-i impiedica pe edilii de la sectoare sa construiasca ei grupuri sanitare. In ignoranta lor, in loc sa faca altele noi le-au inchis si pe cele vechi sau mai rau le-au trasformat in terase.

Autoritatile ignora recomandarile agentilor de turism. Inca din 2009 ANAT-ul a inaintat o harta a zonelor centrale fara toalete.

Pana acum am incercat sa copiem modedele europene, dar am inchiriat scump, 28 de toalete care nu functioneaza toate. Dam pe chirie in 4 ani cat am fi dat daca le-am fi cumparat.
Cu alte cuvinte, in lipsa de solutii ne concentram si ne tinem pana acasa. Desigur...daca putem.

Sursa: Pro TV

Tags: toalete,

VIDEO PROTVPLUS.RO