Vesti proaste pentru bugetari: concedierile vor continua si in 2012

07-08-2011 19:01


Numarul angajatilor din sectorul bugetar va continua sa scada si anul viitor, pentru ca Romania are inca de infruntat riscuri mari in conditiile in care criza datoriilor suverane ale mai multor tari este inca departe de final.

Vestea buna, cel putin pe jumatate, data de premier este ca salariile celor de la stat ar putea sa creasca din luna ianuarie.

Salariile bugetarilor vor INCEPE sa creasca din ianuarie, insa nu vor ajunge la nivelul dinaintea taierii de anul trecut decat TREPTAT. Conditia este ca si anul viitor sa se aplice regula ca la 7 posturi eliberate in sistemul bugetar sa fie angajat un singur om. In plus, trebuie sa avem o crestere economica de cel putin 3,5% in 2012, sa reducem deficitul bugetar la 3% si sa se amane plata pentru mare parte din cele 2 miliarde de lei castigate de salariati in instanta.

Ramane de vazut daca prudenta de care vorbeste premierul va putea fi mentinuta in conditiile in care anul viitor este an electoral.

"Cuvantul de ordine este precautie, precautie, moderatie si echilibru in tot ce insemna resurse financiare si politica financiara a statului roman", a declarat premierul Emil Boc.

Poate de aceea premierul a spus ca una dintre urgente este introducerea in Constitutie a limitarii deficitului bugetar la 3%, nivelul maxim admis si de Uniunea Europeana.

Tags: bugetari, salarii,

VIDEO PROTVPLUS.RO