RETETE DE CRACIUN cu Chef FOA. Malai copt in test, un preparat gatit pe meleagurile romanesti de sute de ani
Pentru ca nu stim sa ne facem temele, imprumutam multe preparate de la popoarele vecine. In acest timp, adevaratele comori zac uitate in satele noastre.
A constatat acest lucru si chef FOA, in calatoria pe care a facut-o zilele acestea, in Mehedinti. Malaiul copt la test, un recipient stravechi care se incinge zdravan inainte, este un preparat care se face pe meleagurile noastre de sute de ani, spun unii cercetatori.
La Isverna, in Mehedinti, chef FOA a aflat reteta de la mamaia Iana, care l-a invatat si cateva secrete de bucatarie interna.
In timp ce femeile locului spalau, la rau, matele pentru carnati, o strachina strategic plasata langa cei ce se pregatau de taierea porcului i-a atras atentia lui chef FOA. A aflat imediat de la mamaia Iana despre ce este vorba.
Pana sa se apuce de treaba, mamaia i-a impartasit lui FOA unul dintre secretele sale. Cum iti dai seama ca un cuptor taranesc poate oferi o calduroasa primire unui preparat.
Inovatiile cu mascarpone, unt si nucsoara raman de datoria lui chef FOA. Mamaia Iana a asezat bland turta de malai acolo unde stie dumneaei ca-i este locul. Printre bucati inca sfaraind de carnita fripta, jumari, muraturi si cea mai buna mancare de varza cu putinta.