Restaurantele de 5 stele si-au facut propriile sere pentru condimente
Dupa modelul rafinatelor bucatarii europene, care au propriile sere si gradini, tot mai multi bucatari romani isi aleg si ei plantele aromatice din mijlocul restaurantului.
Rozmarinul, busuiocul, cimbrisorul, menta sau rucola cresc acum fie pe terasele localurilor, fie in mici spatii, chiar la mese. Consumatorul cere sa manance tot mai proaspat, iar hotelurile si restaurantele se adapteaza.
Pe langa mica gradina "botanica" amenajata in restaurant, patronii s-au ocupat personal sa aiba fie vara, fie iarna, propria sera, dar si proprii furnizori.
Alegeri 2024
12:08
Cine intră în turul 2. Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr
11:57
Ce salariu are președintele României. Unde se situează Klaus Iohannis față de alți șefi de stat din Europa
11:43
Alegeri prezidențiale 2024, programe electorale. Candidații promit „lapte și miere”, deși puterea președintelui este limitată
11:05
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
In timp ce sefii de la Ministerul Agriculturii ii imbie pe fermierii nostri sa ramana cantonati in varza si salata verde, cativa producatori dezvaluie o alta fata a agriculturii romanesti: mai proaspata si mai vioaie.
Cand luna e in crestere, este cea mai buna lumina pentru cultivarea rosiilor a rucolei si a busuiocului. In Romania, exista 5.000 de hectare de condimente.