Restaurantele de 5 stele si-au facut propriile sere pentru condimente
Dupa modelul rafinatelor bucatarii europene, care au propriile sere si gradini, tot mai multi bucatari romani isi aleg si ei plantele aromatice din mijlocul restaurantului.
Rozmarinul, busuiocul, cimbrisorul, menta sau rucola cresc acum fie pe terasele localurilor, fie in mici spatii, chiar la mese. Consumatorul cere sa manance tot mai proaspat, iar hotelurile si restaurantele se adapteaza.
Pe langa mica gradina "botanica" amenajata in restaurant, patronii s-au ocupat personal sa aiba fie vara, fie iarna, propria sera, dar si proprii furnizori.
In timp ce sefii de la Ministerul Agriculturii ii imbie pe fermierii nostri sa ramana cantonati in varza si salata verde, cativa producatori dezvaluie o alta fata a agriculturii romanesti: mai proaspata si mai vioaie.
Cand luna e in crestere, este cea mai buna lumina pentru cultivarea rosiilor a rucolei si a busuiocului. In Romania, exista 5.000 de hectare de condimente.