Relația intimă în izolare. Ce se întâmplă când partenerul s-a infectat cu Covid-19

Ultima actualizare: 09-11-2020 12:04
Relația intimă în izolare. Ce se întâmplă când partenerul s-a infectat cu Covid-19
Getty

Relația de cuplu în izolarea impusă de pandemie reprezintă o provocare ”pentru o planetă întreagă cu jumătate de față acoperită”, se arată într-un material realizat de doctorul Cozmin Mihai, medic specialist psihiatru.

 

Te-ai întors în aceeași perioadă critică, în avalanșa covidică cu aceleași frici și cu aceeași teroare indusă? Te-ai acomodat cu prima parte a pandemiei? Te-ai apropiat sau te-ai despărțit glorios de partenerul de cuplu? Ai experimentat dragoste sau despărțire post detenție covidică?

Dincolo de toate aceste întrebări, persistă totuși curiozitatea legată de gradul toleranței și a modului în care ai digerat perioada măștii.

Unii dintre noi poate s-au simțit mai confortabil după această mască, au fost mai relaxați și mai puțin expuși la zâmbete și grimase chinuite.

Alții s-au simțit acoperiți și frustrați de masca purtată zi de zi. O planetă întreagă cu jumătate de față acoperită, în întuneric, un peisaj dezolant, sumbru, fără gust și fără culoare.

 

Big brother: pozitiv cu negativ

 

Urmează o nouă perioadă de apropiere forțată de partenerul intim sau de familie. Sufletul tău se întreabă dacă poate duce o nouă provocare big brother. Îți reînnoiești sentimentele, te lepezi de ele, te săruți mai mult sau poate vrei să porți mască?

De data aceasta avem parte de o nouă provocare, de împărțit două săptămâni alături de partenerul pozitiv. El este infectat cu coronavirus și tu ești persoană contact. Te gândești poate dacă să fii full contact, parțial sau poate cosmonautul complet echipat și neînduplecat.

Ții distanța, porți mască sau te sacrifici, riscându-ți și forțându-ți imunitatea pentru plăcerea virusată a păcatului? Este deplasat ceea ce spun?

Nu cred...Mulți dintre cei izolați la domiciliu au stat pe gânduri și într-un final au decis dacă să poarte mască sau să își testeze imunitatea în relația cu partenerul intim.

 

Adrenalină

 

Consider că mulți dintre cei aflați în această situație au experimentat un concediu cu multă adrenalină. Poate și numai gândul că partenerul de cuplu te poate îmbolnăvi, este unul tensionat.

Sau poate excitant pentru unii? Mi-ar stârni curiozitatea un studiu despre relațiile de cuplu și distanțarea socială. Este și greu să ne imaginăm circuite de protecție într-un apartament comunist; unde să se desfășoare partenerul pozitiv și unde să se ferească partenerul negativ.

Să doarmă separat sau să își ridice temperatura reciproc? Fără a avea parte de sprijin și de o locuință separată, probabil mulți dintre cei aflați în această situație și-au incins creierul gândindu-se cum să o facă.

Unii s-au gândit matematic, minus (negativ) cu plus (pozitiv) dă minus (negativ) și dacă este așa, atunci hai să aplicăm matematica sau o punem pe masă dezbrăcată și bagăm partea științifică în problemă?

 

Polenizezi în altă direcție?

 

Vestea că partenerul de cuplu este infectat, te face să îți iei concediu de la relația de cuplu pentru minim două săptămâni? E numai bună această perioadă și acest pretext că distanțarea este obligatorie și că poate norocul cade din altă direcție?

Aș crede că există și unii sau unele care resimt această perioadă de izolare ca pe o perioadă de burlăcie.

Lipsită de fairplay dar plină de aer proaspăt, în această perioadă, unii parteneri recurg la un refill de sentimente noi.

 

 

Sfârșitul concediului covidic

 

Bilanțul perioadei de izolare îl cunosc bine doar cei aflați în rolurile principale. Dacă au luat Oscarul pentru cel mai bun rol de actor infectat sau de actor secundar contact, ei au participat pe platoul de filmare Relația intimă în izolare.

Câștigătorul pentru cea mai bună imagine îi revine partenerului de cuplu care a transformat drama într-un film romantic și care a redat strălucirea relației de cuplu cu asertivitate și dragoste.

Cât privește premiul Zmeura de aur, acesta îi revine partenerului fugar, cel care a sabotat și a fugit de responsabilitățile pentru partenerul de cuplu infectat, cel care nu a fost capabil să demonstreze dragoste și susținere pentru aproapele-i suferind.

Precum un citat Biblic: ,,dacă însă cineva nu poartă grijă de ai săi și mai ales de casnicii săi, s-a lepădat de credință și este mai rău decât un necredincios” (Timotei 5:8)

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO