Redirectionarea a 20% din impozitul pe profit ar aduce 400 de mil. de euro in spitalele romanesti. ONG-ul care salveaza vieti
400 de milioane de euro ar putea investi societatea civila in acte de caritate, daca firmele ar directiona 20% din impozitul pe profit catre un ONG care salveaza vieti.
Pana acum, din banii dati in acest mod s-au contruit sali sterile in spitale, s-au dotat laboratoare medicale si s-au ridicat sectii de terapie intensiva ultra-moderne.
La spitalul Marie Curie din Capitala functioneaza sectia de terapie intensiva pentru nou nascuti. Una dintre cele mai moderne din Europa unde sunt tratati zilnic bebelusi cu malformatii congenitale grave.
Aceasta fetita avea doar 6 saptamani cand a fost operata aici pentru ca se nascuse cu o tumoare de 1 kilogram. Acum, la aproape 1 an, copila se simte bine.
Alex Popa, presedintele Asociatiei "Inima Copiilor": ''Aici vin cele mai grave cazuri din tara.''
Tot aici au fost ingrijiti de curand 2 bebelusi care aveau doar 5 zile cand au fost operati in sectia de cardiochirurgie a spitalului. Modernizarea sectiei s-a facut exclusiv din banii stransi in urma donatiilor. Toata operatiunea a fost coordonata de voluntarii Asociatiei ''Inima copiilor'', cei care au grija ca banii sa nu fie risipiti.
Tot cu donatiile din impozitul pe profit a fost amenajat la Spitalul ''Louis Turcanu'' din Timisoara un laborator modern de flaucitometrie, care a fost construit intr-o camera sterila, pentru a fi ferit de infectii. Acesta e vital in cazul bolnavilor de leucemie.
Este meritul voluntarilor Asociatiei ''Daruieste viata'', care au infiintat acolo si o banca de celule stem, dar si o sectie de terapie intensiva. Si asta pentru ca multi patroni au inteles ca nu trebuie sa dea de la ei. Ci doar sa semneze virarea unor bani din impozitul de profit catre conturile unor ong-uri. Banii ar fi mers oricum in conturile statului.
Procedura de donatie e simpla: reprezentantii firmelor trebuie sa semneze un contract cu o asociatie, prin care se angajeaza ca 20% din impozitul pe profitul castigat intr-un an sa fie donat celor in suferinta.
Suma totala care poate fi directionata anual in Romania catre cauze nobile se ridica la 400 de milioane de euro.