Record: ursoaica de la Brasov cu 5 pui. Afla de ce se nasc atatia ursi
In timp ce padurile batranei Europe sunt pustii, noi avem de doua ori mai multi ursi decat ar trebui. De cativa ani incoace se inmultesc extrem de repede.
O parte din vina ne apartine chiar noua, pentru ca am invatat simpaticele animale cu mancare multa. Astfel, ursoaicele prefera sa cotrobaie prin tomberoane, in loc sa alerge dupa fragi si mure. Sunt mult mai lenese si fac cate 3-4 pui pe an, in loc de cel mult doi.
Turistii din Busteni s-au obisnuit cu astfel de vizite. Patru puiuti de urs coboara seara de seara pe Valea Cerbului si iau la rand cosurile de gunoi. Dincolo de prezenta lor simpatica, biologii sunt de parere ca resturile aruncate de oameni, pe care ursii le devoreaza cu mare placere, i-au schimbat radical.
Alegeri 2024
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
Pe langa tomberoanele din Racadau, in Brasov a fost vazuta pentru prima oara si o ursoaica cu cinci pui. Este un record pentru Europa, spun cercetatorii stiintifici. Cele cu 3-4 pui sunt deja la ordinea zilei.
In masivul Bucegi sunt 120 de exemplare de urs estimate. Efectivul optim calculat este la jumatate. Deci, practic, in masivul Bucegi se gaseste un numar dublu de exemplare fata de cat poate sa suporte habitatul. Altfel spus, natura nu are suficiente rezerve de hrana si este nevoie de interventia omului.
Solutia ar fi relocarea ursilor din zonele aglomerate in cele cu mai putine exemplare.