RATB vrea GPS pe toate mijloacele de transport în comun. Niciun cuvânt despre vehiculele murdare şi fără aer condiţionat

Ultima actualizare: 29-10-2017 21:20

În loc să schimbe autobuzele, tramvaiele şi troleibuzele învechite, care îi pun în pericol pe călători, Regia de Transport din Bucureşti lucrează la o aplicaţie care să anunţe în cât timp vor ajunge în staţie.

RATB va instala GPS-uri pe mijloacele de transport în comun, ca să le urmărească mai bine. Dar nu spune nimic despre faptul că vehiculele sunt murdare şi fără aer condiţionat vara sau căldură, iarna.

Autobuzele, tramvaiele şi troleibuzele din Bucureşti au un program aproape la fel de greu de ghicit că numerele la Loto. 

Explicaţiile conducerii RATB sunt aceleaşi de ani buni: traficul extrem de aglomerat şi lipsa de vehicule. Cum nici una dintre probleme nu va fi rezolvată prea curând, au căutat o soluţie de urgenţă.

RATB pregăteşte o aplicaţie pe telefonul mobil care îi va ajută pe bucureşteni să afle cât timp mai au de îngheţat în staţie până vine următorul transport în comun. Astfel, pe tramvaie, autobuze sau troleibuze vor fi instalate sisteme GPS care îi vor anunţa pe bucureşteni când vine următoarea maşină.

Dar sistemul nu este pentru toţi călătorii. Deocamdată, aplicaţia se află în procedura de licitaţie.

Adrian Sorin Mihail, directorul RATB: "Ea va fi pe smartphone şi pe Android şi iOs şi va spune în timp real pentru că se vor pune GPS-urile pe toate vehiculele, care se va dezvoltă ulterior pentru informaţia în anumite staţii din zona centrală. Noi trebuie să o finalizăm până la 31 a 12-a."

Ca să le uşureze circulaţia autobuzelor, RATB vrea să le permită să circule pe liniile de tramvai şi să oprească în staţiile acestora.

Deocamdată nu e posibil așa ceva, nu până la schimbarea Codului Rutier pentru că şoferii autobuzelor riscă să fie amendaţi. În plus, autobuzele sunt mult mai late decât tramvaiele şi nu încap în unele staţii.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO