Radu Beligan a primit medalia de aur a orasului Constanta si titlul de Doctor Honoris Causa. Cum vede actorul batranetea


Ultimul update: Luni 10 Februarie 2014 06:59
Data publicarii: Vineri 07 Februarie 2014 20:25
Categorie: Stiri Sociale

"Batranetea te face uneori mai intelept si mai linistit". Sunt cuvintele lui Radu Beligan, care la 95 de ani a primit medalia de aur a orasului Constanta si titlul de Doctor Honoris Causa din partea Universitatii Ovidius.

Actorul, care nu inceteaza sa impresioneze pe scena, a fost vizibil emotionat si a rostit un discurs in care vorbeste despre binefacerile batranetii.

La finalul anului trecut, Radu Beligan a intrat in ''Cartea Recordurilor'' pentru cel mai longeviv actor din lume aflat pe o scena de teatru.

Diploma de onoare si medalia de aur ale orasului Constanta au fost inmanate lui Radu Beligan pe scena Casei de Cultura a Sindicatelor, dupa doua ore in care a impresionat publicul cu rolul sau din piesa "Lectia de violoncel".

La 95 de ani, inegalabilul actor a interpretat rolul unui politician bogat din Bucuresti, casatorit cu Eva, o fosta vedeta de film, care ajunge sa-l insele.

Rolul Evei este interpretat de fiica maestrului Lamia Beligan.

La final sala s-a ridicat in picioare.

Vineri, Radu Beligan a primit si titlul de Doctor Honoris Causa din partea Universitatii Ovidius.

Intr-un discurs emotionant, Radu Beligan a vorbit despre batranete si despre un alt mod de a o privi.

"Dati-mi voie sa va impartasesc un mic secret: a imbatrani este contrariul a ceea ce se crede in mod curent. Am trait inaintarea in varsta ca pe o detasare. A imbatrani inseamna a deveni mai usor, mai liber. Intr-un anumit sens, esti mai batran atunci cand esti tanar si mai tanar atunci cand esti batran", a spus Radu Beligan.

Acum doua luni, Radu Beligan a intrat, oficial, in ''Cartea Recordurilor''. El este cel mai longeviv actor din lume, aflat inca pe o scena de teatru.

Maestrul a primit in decembrie certificatul de la realizatorul emisiunii "La Maruta", la finalul piesei "Egoistul", de la Teatrul National.

Evenimentul a avut loc la doar o zi dupa ce a implinit 95 de ani. Maruta si echipa lui au trimis celor de la Guiness Book dovezi ca Radu Beligan inca joaca la aceasta varsta.

Tags: radu beligan,

Teatrul de Comedie din Bucuresti, infiintat de Radu Beligan, a ajuns la 53 de ani de activitate
VIDEO PROTVPLUS.RO