"Race for the Cure". Duminica, Andreea Esca, Nadia Comaneci si Gheorghe Hagi alearga pentru preventia cancerului la san


Ultimul update: Luni 08 Iunie 2015 07:01
Data publicarii: Vineri 05 Iunie 2015 19:43
Categorie: Stiri Sociale

Peste 2000 de oameni, vor alerga duminica, in cea mai renumita cursa, dedicata preventiei cancerului de san.

"RACE FOR THE CURE". Startul se va da in Piata Charles de Gaulle iar traseul are 5 kilometri. Fondurile stranse vor fi folosite pentru teste gratuite, proteze mamare, sustinere psihologica, dar si campanii de informare si prevenire a acestei boli.

Cursa, inaugurata in 1983 in Dallas Statele Unite, uneste in prezent 1,6 milioane de participanti din 4 continente.

Toti alearga pentru preventia cancerului la san si in acelasi timp le sarbatoresc pe doamnele care au invins boala. Pentru prima oara, evenimentul e celebrat si in Romania, duminica, 7 iunie.

Diego Brasioli, ambasadorul Italiei in Romania: "Toti am avut fie rude prieteni sau cunostinte care au suferit sau sufera de aceasta boala."

Statisticile arata ca o femeie din opt dezvolta cancer de san de-a lungul vietii, asa ca preventia si controlul periodic sunt cele mai importante arme.

Andreea Esca: "Pentru mine, faptul ca aceasta cursa alaturi de invingatoarele luptei impotriva cancerului la san se desfasoara pe 7 iunie inseamna mai mult decat pentru alti oameni pentru este si ziua de nastere a mamei mele iar mama toata viata si-a dedicat-o ingrijirii bolnavilor de cancer. Mesajul meu catre femeile din Romania este sa isi faca timp sa mearga la un control periodic la medic astfel incat orice semn al bolii sa poata fi depistat cat mai devreme si boala sa poata fi tratata."

Printre cei 2000 de alergatori vor fi si 200 de invingatoare, femei care au castigat batalia cu boala. Una dintre ele este Irina, o tanara de 36 de ani.

Irina Petecel, invingatoare: "Le transmit ca sunt frumoase puternice, sunt eroi tacuti. Le transmit multa putere pentru ca se poate invinge aceasta boala."

La eveniment participa alaturi de voluntari: Nadia Comaneci, Gheorghe Hagi si Inna.

Mihaela Geoana, presedinta fundatiei Renasterea: "Se pot face inscrieri online la fundatia renasterea.ro dar si la fata locului duminica intre 8 si 10."

Donatia recomandata este de 50 de lei pentru adulti, 25 de lei pentru elevi de liceu, in timp ce copiii pana in 14 ani pot participa gratuit.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO
Cu Busu, despre vreme și vremuri

Busu: "Vine primăvara, prea timpuriu, părerea mea. Vremea a început să fie atât de bizară, în foarte multe locuri, nu neapărat în țara noastră."


11:42
Mama Antoniei, schimbări majore pentru 2020

Denise Iacobescu: "Lucrez la un capitol din viața mea. Mă mai vad căsătorită. Sper și cred în asta."


09:43
Roxana Vancea, totul despre viața de femeie măritată

Roxana Vancea: "M-a pus să-i fac o ciorbă de curcan. A spus că așa și-a dat seama că sunt bună de măritat."


15:31
Corina Chiriac, dedicată credinței

Corina Chiriac: "Am stat la cozi de trei ore, pentru a ajunge la Mormântul Sfânt. Am cântat pentru românii din Israel, cărora le este dor de casă."


15:47
Amalia Năstase s-a apucat de vlogging

Amalia Năstase: "Sunt foarte mulți oameni interesați să vadă ce fac eu. Așa că am făcut acest vlog, care merge destul de bine."


10:05
O viață dedicată copiilor nevoiași

V. Nicolae: "M-am apucat de voluntariat când aveam 20 de ani. Am cumpărat, din banii mei, o casă unde să le pot preda copiilor."


10:55
Nadine, despre dramele trăite din cauza viciilor

Nadine: "La 15 ani, am început să fumez și să beau alcool."


14:19
Dr. Mihail, despre importanța somnului

Dr. Mihail: "Dacă ne uităm pe telefon înainte de a ne culca, vom deruta creierul. Nu e bine să bei alcool seara. După un pahar de vin, somnul tău calitativ va fi mai prost."


15:50
Vorbește Lumea - 24 Ianuarie Promo

00:39
Gabriel Dorobanțu, o viață pe scenă

Gabriel Dorobanțu:"Locuiesc cu mama, că doar nu puteam să o las pe drum."


21:33