Explozie puternica langa Galati. Peste 130 de bombe, grenade si proiectile din al Doilea Razboi Mondial au fost detonate

Dată publicare: 05-06-2015 07:54
Dată actualizare: 08-06-2015 07:01


Explozie puternica in apropiere de Galati! Pirotehnistii si specialistii Inspectoratului pentru Siuatii de Urgenta au detonat controlat peste 130 de elemente de munitie.

Proiectilele si bombele dateaza din cel de-al Doilea Razboi Mondial si au fost gasite pe terenuri agricole - ingropate sau in curtile oamenilor.

Detonarea a avut loc intr-un poligon situat la aproximativ 20 de kilometri de Galati, dar zgomotul puternic s-a auzit pana in oras. Pompierii au izolat zona pe o raza de un kilometru si jumatate.

Maior Eugen Chirita, purtator de cuvant ISU Galati: "Am distrus aproximativ 133 de elemente de munitie, cu o incarcatura de exploziv de o suta de kilograme."

Pirotehnistii au folosit 18 kg de trotil pentru explozie. Au aruncat in aer grenade, bombe, proiectile de diferite dimensiuni, gloante si cartuse provenite din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Toate au fost adunate in ultimele sase luni in depozitul Protectiei Civile.

Capitan Catalin Ditu, Protectia Civila Galati: "Si intravilan si extravilan, inclusiv din albia Siretului. Am avut un proiectil de 105 in gospodaria unui cetatean, sub prispa de beton de langa casa si am fost nevoiti sa sapam pe langa prispa de beton, sa nu stricam..."

Misiunea s-a incheiat cu succes si nimeni nu a fost ranit.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO