3.000 de persoane au protestat fata de proiectul Rosia Montana, langa sediul Guvernului

×
Codul embed a fost copiat

Proteste in Bucuresti, unde, pentru a 9-a saptamana, cei care se opun proiectului Rosia Montana au iesit in strada. In jurul orei 17.00, au plecat in mars de la fantana din Piata Universitatii spre Guvern.

Demonstrantii din Capitala au ajuns in Piata Victoriei si au protestat in fata sediului Guvernului. Coloana de manifestanti a ajuns in Piata Victoriei si a scandat, la sediul Guvernului, contra exploatarii miniere de la Rosia Montana. Aproape 3.000 de persoane au participat la marsul din Capitala, in cea de-a noua duminica de proteste.

Primii manifestanti care au mers in mars din Piata Universitatii, blocand bulevardele Magheru si Lascar Catargiu, au ajuns in jurul orei 18.30 in fata sediului Guvernului.

Circulatia a fost blocata in Piata Victoriei, pe sensul spre Arcul de Triumf, de manifestantii care stateau pe carosabil. Acestia au scandat "Nu cedam, nu capitulam", "Rosia si Bucuresti, doua inimi romanesti", "Uniti, salvam Rosia Montana!, "Uniti, salvam toata Romania! si au pancarte cu mesaje contra exploatarii miniere de la Rosia Montana.

Jandarmii au format un cordon si i-au dirijat spre scuarul din mijlocul Pietei Victoria, pentru a nu bloca circulatia. 

Citește și
Rosia Montana
Raport: Rosia Montana are cel mai important complex de mine aurifere din perioada romana din lume
FBI, despre Florin Duduianu, unul dintre cei mai periculoși interlopi ai României: „A fost o infracțiune gravă”

In revendicarile facute publice pe pagina de Facebook, aceasta miscare cere respingerea proiectului Rosia Montana prin vot la vedere, respingerea acordului de mediu si interzicerea mineritului pe baza de cianura in Romania.

Protestatarii se declara solidari cu satenii din Pungesti si cer interzicerea prin lege a fracturarii hidraulice.

Organizatorii au anuntat ca sunt impotriva extremistilor si a violentei, iar in cazul in care lucrurile degenereaza participantii se vor aseza jos, in grup. Tot duminica, Miscarea a anuntat ca are un grup avocati si juristi care vor asigura consiliere celor abordati de fortele de ordine in timpul protestelor.

Mitinguri au fost si in judetul Alba, la Abrud si Campeni, dar si in Dobrogea, fata de proiectul minier de la Rosia Montana, dar si a exploatarii gazelor de sist. In Abrud, s-au adunat 150 de persoane, iar la Campeni, aproximativ 300, cu steaguri si esarfe tricolore, si au protestat pasnic.

Oamenii spun ca zona Rosia Montana este in pericol de poluare, si au purtat pancarte sau bannere pe care au scris "Apusenii nu vor cianura". Jandarmii au fost prezenti la mitingurile din ambele orase, insa nu au fost incidente.

Duminica, la Constanta, peste 200 de oameni s-au strans in centrul orasului si au protestat fata de exploatarea gazelor de sist si a proiectului Rosia Montana. Manifestantii au cerut un viitor curat si interzicerea lucrarilor cu impact dezastruos asupra mediului.

Articol recomandat de sport.ro
Dorinel Munteanu și-a bruscat un jucător: ”Trebuia să fiu și mai dur! Nu s-a uitat la mine!”
Dorinel Munteanu și-a bruscat un jucător: ”Trebuia să fiu și mai dur! Nu s-a uitat la mine!”
Citește și...
Mircea Geoana, la Dupa 20 de ani:
Mircea Geoana, la Dupa 20 de ani: "RMGC-ul a incercat sa discute cu mine privind Rosia Montana"

Senatorul PSD Mircea Geoana a declarat, duminica, la emisiunea "Dupa 20 de ani", ca reprezentantii RMGC au incercat sa aiba o conversatie cu el pentru sprijinirea proiectului de la Rosia Montana.

Raport: Rosia Montana are cel mai important complex de mine aurifere din perioada romana din lume
Raport: Rosia Montana are cel mai important complex de mine aurifere din perioada romana din lume

La Rosia Montana se afla cel mai important complex de mine aurifere subterane din perioada romana, zona find eligibila pentru includerea in Patrimoniul Mondial UNESCO, releva raportul intocmit de profesori arheologi de la universitatile Oxford si Leiceste

Parlamentul a aprobat prelungirea termenului pentru Comisia Rosia Montana pana la 10 noiembrie
Parlamentul a aprobat prelungirea termenului pentru Comisia Rosia Montana pana la 10 noiembrie

Deputatii si senatorii au decis, marti, in sedinta comuna, prelungirea pana pe 10 noiembrie a termenului de depunere a raportului de catre Comisia parlamentara Rosia Montana.

Recomandări
Ciolacu anunță că
Ciolacu anunță că "nu este nevoie de legislaţie suplimentară" pentru ca Iohannis să candideze la Senat. Mesaj pentru PNL

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, sâmbătă, la Cluj, că nu crede că este nevoie de legislaţie suplimentară pentru ca preşedintele Klaus Iohannis să poată candida pentru un post de parlamentar.

Roxana Mînzatu dezvăluie că vine
Roxana Mînzatu dezvăluie că vine "dintr-o familie foarte amărâtă". De ce s-a înscris în PSD pe vremea lui Iliescu

Propusă pentru funcţia de vicepreşedinte executiv al Comisiei Europene, Roxana Mînzatu, a dezvăluit, că provine dintr-o familie săracă și social-democrată ”până la sânge”.

 

România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară din 2025. Reguli
România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară din 2025. Reguli "mult mai stricte" pentru gestionarea finanţelor

România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară, începând din 2025, iar regulile pentru gestionarea finanţelor ţării vor fi mult mai stricte, a anunţat, vineri seara, ministrul Finanţelor, Marcel Boloş.