Ororile dintr-o scoala pentru copii cu dizabilitati, reclamate de un parinte la Minister. Fiul sau, taiat la gat cu un ciob

Ultima actualizare: 28-05-2015 00:05

Un parinte ajuns in culmea disperarii a mers luni la Ministerul Educatiei sa ceara explicatii pentru atrocitatile care ar avea loc intr-o scoala speciala din Bihor.

Recent, copilul sau cu dizabilitati ar fi fost taiat in zona gatului cu un ciob, de catre un coleg. Tatal ranitului insista insa ca de cativa ani, in acest camin s-ar petrece lucruri ingrozitoare, doar ca nimeni nu face nimic. Supraveghetorii sunt acuzati ca ii agreseaza atat verbal, cat si fizic pe copii, ba chiar ii lasa sa se bata intre ei.

Iunie 2014
Supraveghetor: Bai escrocule, tu spui adevarul? Umbli aici cu minciuni
Copil: Catre cine am umblat cu minciuni?
Supraveghetor: Catre mine. Ce i-ai spus tu?
Copil: I-am spus ca il bateti pe Ionut
Supraveghetor: Catre mama lui Ionut? Nici n-am vorbit cu ea bai, boule. In primul rand ca pe Ionut asta, a fost batut de Adi.

Aceste scene s-au petrecut acum in an in scoala speciala pentru copii cu dizabilitati din localitatea Tileagd. Desi inca de atunci, mai multi parinti au depus numeroase sesizari atat de ministerul educatiei, cat si la politie, nu au primit nici un raspuns. Mai mult, conform acestora, violentele la adresa copiilor ar fi continuat, atat din partea supraveghetorilor, cat si din partea colegilor lasati sa fie violenti. Drept urmare saptamana trecuta, un baiat de 13 ani a fost intepat in gat.

Nicolae Musat, tatal copilului: "Am primit repede un telefon sa merg repede la scoala ca copilul meu a suferit o agresiune ceva, o bataie, o taietura la gat si e plin de sange."

Omul povesteste ca ar fi aflat de la ceilalti copii ca fiul sau ar fi fost ranit de un coleg. Personalul scolii nu stie insa ce s-a intamplat.

Nicolae Musat: "Una dintre doamne mi-a zis: nu am fost aici, ca am fost cu alt copil."

Tatal sustine ca instructorii de acolo au propria metoda de "supraveghere".

Nicolae Musat: "Ii inchid cu cheia si lasa niste copii mai mari sa ii supravegheze, tot copii bolnavi, deci copil bolnav cu copil bolnav. Si ei merg bine mersi la cantina unde stau cu orele."

Directorul scolii nu este surprins de aceste acuzatii. "Am avut cunostinta de asa ceva si am avut sedinta cu domnii instructori de educatie scolara", a declarat directorul Ervin Calinescu.

Din toata aceasta poveste, lipsesc imaginile inregistrate de camerele de supraveghere. In fata parintilor, reprezentantii scolii au sustinut ca nu au functionat. Explicatia directorului este uluitoare.

Ervin Calinescu: "De multe ori sunt modificate de catre elevi, urcandu-se pe scaune, sau in curtea scolii pe paratrasnetul scolii si probabil ca le mai modifica."

Ministerul Educatiei va declansa o ancheta pentru a analiza cele intamplate.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO